Županija

Župski vijećnici ne prihvaćaju ‘donju’ trasu brze ceste dok se ne obradi ona iznad Postranja

blank

Općinsko vijeće Župe dubrovačke je u četvrtak navečer usvojilozaključak u kojem su iznesene primjedbe na Studiju utjecaja na okoliš brze ceste Dubrovnik – zračna luka. Primjedbe su iznesene kako na samu studiju tako i na tehnička rješenja koja bi štetno utjecala na stanovništvo i okoliš Župe dubrovačke.

Također, na prijedlog Kluba vijećnika HDZ-a usvojen je i zaključak u kojem Općinsko vijeće ne prihvaća ‘donju’ varijantu brze ceste (V1b) dok se detaljno ne obradi ‘gornja’ varijanta – iznad sela Postranja (V2), a sve kako bi se mogla odabrati ona varijanta koja je najbolja za Župu dubrovačku.

Nadalje, u slučaju bilo kakve promjene trase ili odustajanja od dijela trase bilo koje varijante na cijeloj dionici od čvora Osojnik do zračne luke, Općinsko vijeće zahtjeva od investitora Hrvatskih cesta d.d. dopunu dokumenta Studije izvedivosti i izradu nove Studije utjecaja na okoliš, ponovnu analizu i usporedbu tzv. ‘gornje’ i ‘donje’ varijante kroz Župu dubrovačku, a sve kako bi se odabralo najoptimalnije rješenje za stanovništvo, okoliš i cjelokupan prostor ove Općine.

Pročitajte još

RUJAN ‘U PLUSU’ U Županiji odmara više od 27 tisuća gostiju

Dulist

TRGANJE U KONAVLIMA Sezona zahtjevna, ubrano grožđe iznimne kvalitete

Dulist

Počinje ‘Trganje’ u Konavlima, okušajte se u pravljenju vina!

Dulist