Županija

Župka predlaže Deklaraciju protiv izgradnje trase brze ceste kroz Župu dubrovačku

sporna trasa2

Povodom najavljene sjednice Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka, koja bi se trebala održati najkasnije do 14. rujna, iz stranke ŽUPKA ističu kako će na sjednici predložiti Deklaraciju protiv izgradnje brze ceste koja prolazi kroz Župu dubrovačku trasom koja je javno predstavljena kao izabrana varijanta u Studiji utjecaja na okoliš.

-Smatramo da će sporna trasa i spojne ceste negativno utjecati na daljnji razvoj Župe dubrovačke, uništiti ono malo očuvane prirode i autentičnog krajolika, ugroziti stoljetne izvore vode, podijeliti Župu i odvojiti Postranje od ostatka Župe te vlasnike od njihovih obradivih površina – ističu. Protive se nametanju samo jedne varijante kao konačnog rješenja i zahtjevaju da se razmotri varijanta koja je kompatibilna s onom koju predlaže i za koju se zalaže Grad Dubrovnik, a koja prolazi iznad Postranja.

sporna trasa

-Držimo važnim razmotriti primjedbe i prijedloge stanovnika Župe dubrovačke koje su iznesene na Javnoj raspravi o Studiji utjecaja na okoliš ceste Dubrovnik – Zračna luka. Ovom prilikom pozivamo stanovnike Župe dubrovačke da iskoriste svoje pravo i prisustvuju sjednici Općinskog vijeća te da svoj dolazak najave Općini Župa dubrovačka, kako bi se za sve zainteresirane osiguralo mjesto u Vijećnici. To je vaše pravo po Statutu Općine Župa dubrovačka i Zakonu RH – navode.

Pročitajte još

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist