Aktualno

Županijski stožer najavio zatvaranje svih škola u Gradu i Župi!

cebalo005

Zbog trenutne epidemiološke situacije na području Dubrovnika te općina Konavle i Župa dubrovačka, Stožer civilne zaštite će vjerojatno već sutra predložiti da se škole na tim područjima, osim završnih razreda srednjih sškola, prebace na model C, odnosno na online održavanje nastave. Rekao je to ovog utorka načelnik Stožera Joško Cebalo.

-Nažalost posljednjih nekoliko dana i tjedana imamo povećanje broja novopozitivnih osoba u Dubrovačko-neretvanskoj županii. Zabrinjava nas što se to događa u vrijeme kad smo zbog dolaska cjepiva i toplijeg vremena vjerovali da ćemo izaći iz drugog vala. Pred nama je da napravimo, predložimo i donesemo odluke koje će zaustaviti širenje ovog virusa. Trenutno je najlošija situacija na području Općine Konavle, međutim, posljednja dva do tri dana ono je izraženo i na području Dubrovnika i Župe dubrovačke. Mi smo u stalnoj komunikaciji sa Zavodom za javno zdravstvo te će sutra Stožer vrloo vjerojatno predložiti osnivačima, odnosno Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji da se nastava prebaci online – rekao je Cebalo.
Iako se na razini Hrvatske najavljuje popuštanje mjera 1. ožujka, ako na našem području epidemiološka slika bude i dalje loša, naš će Stožer tražiti dodatne, strože mjere. Cebalo je istaknuo i kako je u našoj županiji do danas cijepljeno nešto više od tri tisuće osoba, a pri svakom Domu zdravlja osigurani su punktovi za cijepljenje. Sve doze koje smo dobili, raspoređene su na terenu, a kad dobijemo veće količine cjepiva, što se očekuje krajem mjeseca, odnosno početkom sljedećeg, organizirat će se i masovnije cijepljenje.

Na pitanje je li u Konavlima utvrđen izvor zaraze, Cebalo je rekao kako epidemiolozi nisu uspjeli utvrditi jedno veliko žarište, no utvrđeno je kako se na području te općine događao veći broj obiteljskih druženja.

-Još jednom apel svima da se suzdržimo od takvih okupljanja. Na sreću pred nama je toplije vrijeme, a tu je i cijepljenje i vjerujemo da ćemo do ljeta izaći kao pobjednici te da ćemo se tad vratiti životu na kakav smo naviknuli – rekao je.

 

Pročitajte još

Kaos u Zračnoj luci Split, otkazani svi letovi!

Dulist

Pronađeni Česi nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist

UKLJUČEN HELIKOPTER HRZ-A Češki državljani nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist