Županija

Županija ustupila bolnici stan na Pločama za smještaj liječnika

Županija ustupila bolnici stan na Pločama za smještaj liječnika

Sporazum o ustupanju na korištenje stana na Pločama u vlasništvu Dubrovačko-neretvanske županije Općoj bolnici Dubrovnik za smještaj liječnika potpisan je u četvrtak u palači Ranjina.

Potpis na sporazum stavili su župan Nikola Dobroslavić i ravnatelj Opće bolnice Mario Bekić.

-Današnjim potpisivanjem ugovora o ustupanju stana koji je u vlasništvu Dubrovačko-neretvanske županije Općoj bolnici Dubrovnik učinili smo još jedan korak u pomaganju bolnici u rješavanju problema smještaja gostujućih i drugih liječnika. Smatramo da Županija i Grad Dubrovnik moramo učiniti sve ono što je u našoj moći da osiguramo bolnici sve uvjete da mogu i dalje pružati odličnu zdravstvenu uslugu. Mi ćemo u našem raspisivanju natječaja za stipendiranje učenika i studenata također uzeti u obzir manjak liječničkog, a i sestrinskog osoblja te ćemo na taj način pokušat privući što više mladih ljudi da se okrenu medicinskoj struci – rekao je župan Dobroslavić.

-Uza sve to Županija s OB Dubrovnik sudjeluje u projektima Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, Tu su Dnevne bolnice Dubrovnik i Metković, ulaganja u opremu, operacijske dvorane pri hitnom bolničkom prijemu itd. To su sve mjere kojima pomažemo bolnici da se drži na onoj kvaliteti na kojoj je i sada, a mi smo veoma zadovoljni kvalitetom bolnice. Naravno, želimo ne samo da ostane tako nego da bude iz dana u dan sve bolja – rekao je župan Dobroslavić.

Ravnatelj OB Dubrovnik Mario Bekić zahvalio je na ustupanju stana kao i svim ostalim vidovima pomoći koje je Županija poduzela.

-U ime Opće bolnice Dubrovnik zahvaljujem se gospodinu županu Nikoli Dobroslaviću i Dubrovačko-neretvanskoj županiji što je prepoznala realne potrebe Opće bolnice Dubrovnik i kroz jedan oblik suradnje, kroz ovaj stan koji nam je na raspolaganju do daljnjega ćemo svakako napravit jedan iskorak u rješavanju problema smještaja liječnika u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Općoj bolnici Dubrovnik – rekao je ravnatelj Bekić.

Potpisivanju Sporazuma nazočile su i zamjenica župana Žaklina Marević i v.d. pročelnice U.O. za društvene djelatnosti Jelena Dadić.

Pročitajte još

VELIKI DOGAĐAJ ZA PELJEŠAC I OTOČANE Korčulani dobili CT uređaj u Domu zdravlja Korčula

Dulist

Županija predala na korištenje prostor Centra za djecu s poteškoćama u razvoju

Dulist

PRVI FESTIVAL NORDIJSKOG HODANJA Posjetitelji oduševljeni Konavlima

Dulist