Aktualno

Županija uštedjela 6 milijuna kuna

Županija uštedjela 6 milijuna kuna

Prva točka dnevnog reda Sjednice Županijske skupštine odnosila se na Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Dubrovačko-neretvanske županije u 2011.koji je jednoglasno prihvaćen.

 
-Gospodarili smo proračunom uredno i odgvoorno, nije bilo problematičnih stavki. Rashodi su sukladni prihodima, čak i nešto niži-dodao je župan Nikola Dobroslavić.
Kako je izvijestila vd pročelnica za finacije Dragica Stanić, dugim izmjenama i dopunama proračuna od 21. prosinca 2012., proračun Županije za 2011. iznosio je nešto više od 141 milijun kuna.
 
Planirani proračun ostvaren je sa 137 i pol milijuna kuna  prihoda odnsno primitaka (97,4 posto) i 131 i pol milijuna kuna rashoda odnosno izdataka (93, 2 posto). Razlika od nešto manje od 6 milijuna kuna prensie se u 2012. godinu.
 
Županijski vijećnici dali su  suglasnosti Općoj bolnici Dubrovnik za početak investicije na uređenju odjela za palijativnu skrb i produženo liječenje na četvrtom katu objekta D u vrijednosti od oko 9 milijuna kuna, te za nabavku medicinskog uređaja digitalna radiografija s dijaskopijom u iznosu od milijun i 400.000 kuna.
 
Što se pak tiče uređenja Odjela za palijativnu skrb u OB Dubrovnik on bi se financirao iz sredstava bolnice, Županije, Grada te dijelom iz donacije Zaklade Blaga djela,  HZZO i drugih donatora, dok će se nabava digitalnog radiografa s dijaskopijom financirati iz decentraliziranih sredstava OB Dubrovik za 2012. godinu.
 
 
 

Pročitajte još

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist