Aktualno

Županija najavila isplatu božićnice umirovljenicima

PENZIJA03

U okviru programa skrbi o umirovljeničkoj populaciji, Upravni odjel za zdravstvo, obitelj i branitelje iz županijskih proračunskih sredstava za 2023. godinu isplaćuje umirovljenički dodatak. Sukladno podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, božićnice u iznosu od 130,00 eura će dobiti umirovljenici s iznosom mirovine do 200,00 eura, a božićnicu od 100,00 eura umirovljenici s mirovinom do 260,00 eura.

Ovom odlukom Dubrovačko-neretvanska županija povećala je prag za dobivanje božićnice kao i iznose u odnosu na prošlu godinu. 2022. godine, kada je prag bio 200,00 i 240,00 eura, isplaćivali su se iznosi od 106,00 i 79,00 eura. Ukupno 2236 umirovljenika s područja naše Županije primit će Županijski umirovljenički dodatak izravno putem Hrvatske pošte ili kroz proračun Općine.

Putem Hrvatske pošte županijski umirovljenički dodatak dostavit će se na kućne adrese umirovljenicima na području gradova Korčula, Metković, Ploče i Opuzen te općina Konavle, Ston, Janjina, Orebić, Trpanj, Lumbarda, Lastovo, Smokvica, Blato, Vela Luka, Kula Norinska, Slivno, Pojezerje i Zažablje.

Umirovljenicima s područja Grada Dubrovnika ovaj dodatak se isplaćuje iz gradskih proračunskih sredstava. Umirovljenicima iz općina Dubrovačko Primorje, Župa dubrovačka i Mljet umirovljenički dodatak izravno isplaćuju njihove općine tijekom cijele godine te tako u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom provode umirovljenički standard. Dubrovačko-neretvanska županija provodi Program izrade i provedbe izjednačavanja umirovljeničkog standarda od 2010. godine, a kroz koji je ove godine osigurano 265.446,00 eura.

Pročitajte još

ISTRAŽILI SMO CIJENE Koliko košta večera s Michelinovom zvjezdicom?

Nora Di Leo

Ovaj se lijek povlači iz svih ljekarni

Dulist

U ponedjeljak radovi na gruškoj placi – otklanjaju se uočeni nedostatci na pokretnim tendama

Dulist