Županija

Župan u Češkoj o prekograničnoj suradnji

Župan u Češkoj o prekograničnoj suradnji

Župan Nikola Dobroslavić  na seminaru u češkom Liberecu  moderirao je raspravu o aktualnim izazovima za prekogranične regije u Europi, koji je ispred Odbora regija organiziralo Povjerenstvo za kohezijsku politiku i proračun EU (COTER).

Dio je to ukupnih aktivnosti koje župan Dobroslavić obavlja u funkciji izvjestitelja i izrađivača dokumenta Odbora regija na temu:”Jačanje prekogranične suradnje-potreba za boljim pravnim okvirom”, čije se usvajanje očekuje početkom listopada na plenarnoj sjednici Odbora regija u Briselu.

Na seminaru su predočeni konkretni primjeri prepreka poput putovanja radnika na posao preko granice, pitanja vezana za zdravstvo, mobilnost, prometnu infrastrukturu, probleme jezika, te potrebe za zajedničkim djelovanjem u obrani od prirodnih katastrofa.

Svrha ovog seminara sa temom koja je u objektivu trenutnih aktivnosti Odbora regija, je iznalaženje mogućih rješenja za učinkovito uklanjanje prekograničnih prepreka isticanjem uloge lokalnih I regionalnih vlasti u izgradnji Europe bliže građanima uz  pomoć teritorijalne suradnje.

Pročitajte još

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist