Županija

Župan Dobroslavić u Bruxellesu o poljoprivredi

Nikola Dobroslavić

Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je na javnoj raspravi o teritorijalnoj implementaciji zajedničke poljoprivredne politike koja se održala u Bruxellesu, u organizaciji Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj Europskog parlamenta.

Prisutne je pozdravio Czeslaw Siekierski, predsjednik Odbora, a u raspravi su aktivno sudjelovali članovi Europskog parlamenta, Odbora regija, Europske komisije te predstavnici nekoliko regija koji su iznijeli iskustva provedbe zajedničke poljoprivredne politike i programa ruralnog razvoja na svojim područjima.

Župan Dobroslavić ovom se prilikom osvrnuo na projekte u poljoprivredi i ruralnom razvoju koje županija, u suradnji s razvojnom agencijom DUNEA, provodi ili priprema, kao što su uspostava tematskih – turističkih staza, razvoj vinskog turizma, identifikacija tradicijskih proizvoda, uspostava LAG-ova, uspostava Centra kompetencije za agrume.

Također je istaknuo važnost i ulogu projekata financiranih iz EU fondova za daljnji razvoj ruralnih područja naše županije i stvaranje konkurentnije poljoprivredne proizvodnje.

Pročitajte još

[FOTO] ‘SVE IDE PO PLANU’ Obišli smo radove na Vili Čingriji

Dulist

Napreduju radovi na Centru za djecu s poteškoćama u razvoju u Metkoviću

Dulist

PRIVREMENO Župljani u Srebrenom mogu produžiti abonamenat za prosinac

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija