Županija

Župan Dobroslavić u Bruxellesu o poljoprivredi

Nikola Dobroslavić

Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je na javnoj raspravi o teritorijalnoj implementaciji zajedničke poljoprivredne politike koja se održala u Bruxellesu, u organizaciji Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj Europskog parlamenta.

Prisutne je pozdravio Czeslaw Siekierski, predsjednik Odbora, a u raspravi su aktivno sudjelovali članovi Europskog parlamenta, Odbora regija, Europske komisije te predstavnici nekoliko regija koji su iznijeli iskustva provedbe zajedničke poljoprivredne politike i programa ruralnog razvoja na svojim područjima.

Župan Dobroslavić ovom se prilikom osvrnuo na projekte u poljoprivredi i ruralnom razvoju koje županija, u suradnji s razvojnom agencijom DUNEA, provodi ili priprema, kao što su uspostava tematskih – turističkih staza, razvoj vinskog turizma, identifikacija tradicijskih proizvoda, uspostava LAG-ova, uspostava Centra kompetencije za agrume.

Također je istaknuo važnost i ulogu projekata financiranih iz EU fondova za daljnji razvoj ruralnih područja naše županije i stvaranje konkurentnije poljoprivredne proizvodnje.

Pročitajte još

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist

‘SIMPLY THE BEST’ Konavle – destinacija godine!

Dulist