Županija

ŽUC uredio i asfaltirao cestu u Općini Slivno

ŽUC uredio i asfaltirao cestu u Općini Slivno

Županijska uprava za ceste završila je radove uređenja i asfaltiranja makadamskog kolnika između naselja Kremena i Duba u Općini Slivno.

Ravnatelj ŽUC-a izvijestio je da se ovaj 600 metara duga i 300 tisuća kuna vrijedna dionica već duže vrijeme nosi u planovima realizacije ŽUC-a, jer se radilo o zapuštenoj i neasfaltiranoj županijskoj cesti, međutim zbog nedostatka financijskih sredstava u prijašnjem razdoblju radovima se pristupilo ovo ljeto, a radove je izvela tvrtka ”Dubrovnik ceste” d.d.

– Kao što smo dosad realizirali uređenje niza neasfaltiranih lokalnih cesta diljem županije, pa ću između ostalih spomenuti cestu od Broca do Kobaša, od Trstenika do Žuljane, cestu u Konavoskom polju od Zvekovice do Zakrajnice ili cestu od Kleka do Badžule, tako smo uspjeli osigurati sredstva za uređenje i ove prometnice, bez obzira na znatno smanjenje proračuna ŽUC-a od strane Ministarstva prometa, i zbog toga smo posebno zadovoljni! – kazao je ravnatelj Konjevod.

Zadovoljstvo ne krije i načelnik Općine Slivno Smiljan Mustapić.
– Iako smo mi Općina u Neretvi s pretežno poljoprivrednim gospodarstvom, dijelom izlazimo na obalni prostor Malog mora između Neretvanskog kanala i Malostonskog zaljeva i tu su naša naselja Komarna, Kremena, Duba i Blace. Svakako želimo na ovim prekrasnim uvalama i naseljima uz more razvijati turizam koji je u Jugoslaviji bio potpuno obustavljen zbog vojnih sadržaja i objekata. Također turističku ponudu želimo povezati sa domaćim poljoprivrednim proizvodima iz zaleđa Neretve, kroz prodaju ili obiteljska seoska gospodarstva. Stoga je asfaltiranje ove ceste od velike važnosti za našu Općinu i daljnji razvoj koji planiramo, pa se zahvaljujem ŽUC-u, a posebno županu Dobroslaviću na pomoći i prepoznavanju potreba naše Općine – rekao je načelnik je Mustapić.

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist