Grad

Zmajlović: Svi odgovorni za divlje odlagalište otpada na Pobrežju će biti sankcionirani

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović rekao je u subotu u Dubrovniku kako će osobno provjeriti je li bilo propusta vezanih uz slučaj divljeg odlagališta građevinskog otpada pokraj Dubrovnika koje danima gori i prijeti urušavanjem, te ustvrdio kako će vlasnik zemljišta na kojem se nalazi odlagalište odgovarati sukladno zakonu.
Odgovarajući na novinarski upit Zmajlović je rekao kako je problem ilegalnih odlagališta poznat u cijeloj Hrvatskoj te kako nema dovoljno inspekcija koje sve to mogu pokriti.
”Mi moramo surađivati tu s lokalnom samoupravom kako bi ih bilo sve manje. Postoji preko tisuću takvih odlagališta. Za ovaj konkretan slučaj ću se informirati i tražiti od inspekcije što je napravljeno. Ako je bilo propusta morat ćemo utvrditi odgovorne”, rekao je Zmajlović te dodao kako će i vlasnik parcele odgovarati kako zakon to propisuje.
Inače, požar na divljem odlagalištu građevinskog otpada gori od nedjelje, a zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci Stijepko Krilanović rekao je u petak za Hinu kako se radi o dubinskom požaru zbog kojeg bi se moglo dogoditi urušavanje odlagališta čime bi se naravno ugrozili ljudski životi.
Protiv vlasnika parcele na kojem se nalazi odlagalište podneseno je nekoliko prijava još od 2008. godine no nikakav sudski epilog do danas nije donesen.

Pročitajte još

Dizala za osobe s invaliditetom na Šipanu, Lopudu i Kalamoti

Dulist

VRATIO SE NOĆNI, LJETNI ŠUŠUR Tri tisuće ljudi trenutno je u điru Stradunom

Dulist

Brončani judaši na prijemu kod gradonačelnika Frankovića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija