Grad

Zlatna kuna Malom Dubrovniku, Hotelu Lapad i Texo Molioru

DSC 7443

Mali Dubrovnik d.o.o. u kategoriji malih trgovačkih društava, Hotel Lapad d.o.o. kao srednje trgovačko društvo i Texo Molior d.o.o. u kategoriji velikih trgovačkih društava dobitnici su plaketa Zlatna kuna za najuspješnije tvrtke.

Svečana sjednica gospodarskog vijeća održana je ovog četvrtka u Hotelu Lapad Dubrovnik i tom prilikom dodijeljena su priznanja Plaketa Zlatna kuna 2024., Dubrovačka vidra te Priznanje za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu.

-Bolji kreditni rejting sjedne strane može pomoći državi za jeftinije zaduženje, ali s druge strane pomaže i gospodarstvu jer postajemo atraktivni stranim laganjima. Kroz ta ulaganja privlačimo nove strane ideje. Infratorni pritisci narušili su život i standard životnog čovjeka iako inflacija trenutno usporava ona će se do kraja godine blago podići prije svega zbog poskupljenja struje i plina. Usporavanja rasta ekonomskom i svjetskog gospodarstva moglo bi negativno utjecati na Hrvatsku, a prije svega na našu županiju. Kamatne stope za poduzeća su smanjenje dok su za građanstvo još uvijek ostale na istoj razini. Poruka cijele Europske Unije pa tako i naše županije je slaba konkurentnost i produktivnost posebice uz rast sa azijskom ekonomijom za koju znamo da je prioritet što veći izvoz. Klimatski i sigurnosni izazovi opomena su nam da ne možemo živjeti od danas za sutra već moramo preventivno djelovati. Kroz ciljane programe integriramo došljake u našu zemlju, iste one došljake bez kojih gospodarstvo ne može rasti. Nova porezna reforma odrazit će se na našu lokalnu ekonomiju. Dobro je da dolazi do decentralizacije sustava i odluke se prepuštaju lokalnoj upravi i samoupravi koja će te iste odluke donositi temeljem naših lokalnih posebnosti. Nadamo se da će kod naših političara prevladati altruizam, a ne političke teme. Dobro je da se rasterećuje trošak rada čime dolazi do konvergencije prihodom rada prihodima imovine. Razlika je i dalje drastična. Dobro je i da se prag ulaza u PDV podigao s 40 na 50 tisuća, to će sigurno značiti malim poduzetnicima – kazala je Nikolina Trojić, predsjednica Županijske komore Dubrovnik.

Priznanje Dubrovačka Vidra za poseban dorpinos razvoju poduzetništva Dubrovačko-neretvanske županije primili su: Almel Dubrovnik d.o.o., Auto Agent d.o.o., Bambola d.o.o. i Libertina d.o.o..

Priznanje za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu primili su: Radež d.d. – 70 godina postojanja, Dubrovačke ljetne igre, javna ustanova – 75 godina postojanja te Hotel Lapad d.o.o. – 110 godina postojanja.

Banner 300x250 DU 1

ŽK Dubrovnik već 27 godinu dodjeljuje priznanja Plaketa Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima za poslovne rezultate u prethodnoj godini, prema ekonomskim kriterijima, a vrednujući i ukupni poslovni ugled trgovačkih društava, utjecaj na razvoj djelatnosti te doprinos gospodarstvu Dubrovačko-neretvanske županije u cjelini.

 

Foto: Ivan Pozniak 

Pročitajte još

U NEDJELJU Župa sv. Mihajla slavi vog nebeskog zaštitnika! Pogledajte raspored misa

Dulist

POČETAK RADOVA Gradi se novo parkiralište od 69 mjesta u Novoj Mokošici

Dulist

MATO FRANKOVIĆ: U Dubrovniku je trenutno aktivno devet gradilišta

Dulist