Crna kronika

Zlatko Marić osumnjičen zbog prijetnji Lozici

Zlatko Marić osumnjičen zbog prijetnji Lozici

Vlasnik zaštitarske tvrtke »Sokol Marić« Zlatko Marić, osumnjičen za prijetnje zagrebačkom odvjetniku Peru Lozici, po dovršenom kriminalističkom istraživanju u subotu je, uz kaznenu prijavu odveden u pritvor.

Pritvor mu je određen zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, ali iz pritvora može izaći plaćanjem jamčevine od 200.000 kuna.

Ne navodeći njihove identitete, zagrebačka policija je izvijestila da postoje osnove sumnje da je 52-godišnjak počinio kazneno djelo prijetnje 37-godišnjaku, te nedozvoljeno posjedovao oružje i eksplozivne tvari. Osumnjičeni je telefonom odvjetniku prijetio 5. srpnja oko 17 sati.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski su službenici pretražili Marićev stan i ured te, neslužbeno se doznaje, pronašli nekoliko pušaka i oko 400 komada streljiva.

Podsjetimo odvjetniku Peru Lozici u petak rano ujutro propucan je automobil »smart« pred kućom na zagrebačkom Jagodnjaku, nakon čega on i njegova supruga nisu zatražili policijsku zaštitu.

Lozica se u javnosti više puta spominjao kao zastupnik Hypo banke i Zagrebačkog holdinga te u nekoliko sudskih postupaka i korupcijskoj aferi Fimi media, gdje je u istrazi svjedočio o kupnji lokalnog medija na preporuku bivšeg premijera Ive Sanadera i njegova glasnogovornika Ratka Mačeka.
 

Pročitajte još

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist

Vozio s 2,5 promila alkohola u krvi, ostao bez dozvole na tri mjeseca

Dulist