Kultura

ŽITNICA ‘RUPE’ Sve što želite saznati o moru potražite na jednoj zanimljivoj izložbi

‘Čovjek i more – ribolov u antici kroz fundus Arheološkog muzeja Zadar’, nova izložba Dubrovačkih muzeja, otvara se 13. travnja u etnografskom muzeju ‘Rupe’ u 19 sati.

Ova izložba posjetitelje upoznaje s ribarskim alatima i tehnikama ribolova koji su se koristili u razdoblju antike i koji se u biti nisu puno promijenili sve do modernog doba (štap s uzicom i udicom, harpun i osti, mreže, utezi i plovci, zamke (vrše) i dr.), ali i s mitologijom i raznim prikazima božanstava vezanima uz more.

Izložba je prvi put predstavljena javnosti u Arheološkom muzeju Zadar u studenom 2016. godine. Prikazana građa većim dijelom potiče iz antičke luke u Zatonu koja je funkcionirala u razdoblju od 1. do 4. stoljeća.

Autorica muzeološkog i likovnog postava izložbe te tekstova je Dušanka Romanović, kustosica Arheološkog muzeja Zadar, a više o samom događaju potražite ovdje.

Pročitajte još

KONAVOSKI VEZ Izložba ‘Konavoski kaleidoskop’ u Zavičajnom muzeju Konavala

Dulist

IZLOŽBA UZ OBLJETNICU ROĐENJA ĐURA PULITIKE ‘Nije on kriv, on je slikar!’

Dulist

U PONEDJELJAK Tradicionalni koncert u povodu Dana dubrovačkih branitelja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija