Grad

ZIMSKI FESTIVAL – KONCERTI, DJED MRAZ, BESPLATAN BUS… Tepšić: Čolić je jamstvo dobrog ‘bookinga’

dzf naslovna

Pred nama je jubilarni, 10. Dubrovački zimski festival kojeg koncertom na Stradunu u subotu, 2. prosinca otvara Prljavo kazalište. Više o programu rekla je na njegovom predstavljanju ovog utorka zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić. Na Stradunu nas očekuje čak deset koncerata kao svojevrstan uvod u Doček 2024. godine kada će domaće i goste zabavljati, poznato je već od ranije, Zdravko Čolić.
-On je najbolje jamstvo dobrog bookinga u našem smještaju, što se već i potvrđuje. Nadamo se da će do samog kraja prosinca taj trend rezervacija stalno rasti. Drago nam je da naši hotelijeri već imaju odlične najave za to razdoblje – rekla je Tepšić.
Inače, prošle smo godine u novogodišnje vrijeme imali oko 5 tisuća noćenja.
-Vjerujem da ćemo ove godine ostvariti barem 30 posto više – iznijela je zamjenica gradonačelnika. Kad je pak riječ o ostalim koncertima na Stradunu rekla je kako imamo selekciju najboljih od najboljih izvođača.
-Svake godine se pomno biraju izvođači i to se radi timski u suradnji s hrvatskim glazbenim menadžerima i nastojimo pružiti kvalitetan glazbeni program – istaknula je.
Na pitanje novinara hoće li biti novogodišnjeg vatrometa, rekla je tek: Neka to bude iznenađenje. Početak nove godine ne bi bio toliko atraktivan bez novogodišnjeg koncerta DSO-a uz pjenušac i kamenice, nastavila je dalje zamjenica gradonačelnik, a potom se osvrnula na dječji program budući da je DZF prije svega namijenjen najmlađima.
-Jako je puno sadržaja i vrlo je teško sve nabrojiti. Željeli bismo posebno istaknuti obilje dječjih programa. Vjerujem da će se mame, tate i svi ostali s djecom zaputiti u Grad i na sve ostale lokacije i pronaći lijepi sadržaj za svoju djecu. Djeca su glavni motivatori kreacije programa u zimskom razdoblju – rekla je.
Mališane očekuje i klizalište u Uvali Lapad te tradicionalni adventski vlakić, a sve će se odvijati pod budnim okom Meda. Dječji program odvijat će se i u Lazaretima, ali i u TUP-u, dok je u Luži i ove godine Stanica Sjeverni pol. Stiže i Djed Mraz iz Finske i to 2., 3. i 4. prosinca.

Moramo se pohvaliti kako je i DuList dio programa Dubrovačkog zimskog festivala, a o čemu je riječ, potražite u našem tiskanom izdanju koje je od sutra na kioscima!

Zamjenica Jelka Tepšić okupljenim je novinarima najavila i besplatan prijevoz Libertasovim autobusima za vrijeme trajanja Zimskog festivala od 17 sati do ponoći.
-I to će sigurno doprinijeti olakšanju putovanja prema povijesnoj jezgri. To je uvijek dobitna kombinacija te pozivan naše sugrađane i sve ostale da koriste Libertas i da nam dođu u Grad – istaknula je Jelka Tepšić.
Dubrovačke ljetne igre glavni su producent svih događanja na Stradunu, ali i nekih manjih popratnih događaja. Tako je na njihovoj stavci, rekla je Tepšić, za organizaciju osiguran iznos od oko 660 tisuća eura, a tu je i iznos od 75 tisuća eura sponzorskih sredstava. Dio financiranja ide iz budžeta Turističke zajednice, dok gradske kulture ustanove svoje programe financiraju u okviru svojih programskih djelatnosti.
Direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković istaknuo je kako je teško govoriti o procjenama dolaska turista. No, najave su za sad dobre, odnosno booking je hotelima odličan!
Ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović u izjavi za medije istaknula je kako se s lošim vremenom, a svi se nadaju da će nas vrijeme ipak poslužiti, bore već 10 godina.
-Znaju se pravila, nadamo se da će biti lijepo vrijeme, a ako ne, uvijek ćemo naći neki zamjenski datum da publika ne ostane zakinuta – rekla je.

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist