Grad

[PRVIH ŠEST MJESECI 2022.] Žičara prevezla osam puta više putnika nego u istom razdoblju lani

Zamislite da ste turist u Dubrov­niku. Ili, još bolje, imate goste koji vam stižu u najljepši grad na svijetu na odmor. Što biste im prvo preporučili za posjetiti? Dubrovnik ima bezbroj prekrasnih lokacija, no mi smo izabrali tri ‘glavne’ – žičaru, Lokrum i nekoliko glavnih atrakcija kojima upravlja Društvo pri­jatelja dubrovačke starine. Ono što nas je zanimalo je jesu li se u ovoj godini, u srcu sezone, uspjeli ‘refat’ u odnosu na 2021. godinu, odnosno kako posluju u prvih šest mjeseci 2022. godine. U nastavku donosimo brojke i rezultate poslovanja žičare.

Predsjednik Uprave ‘Excelsa nekret­nina’ Anto Rusković istaknuo nam je kako je u prvih 6 mjeseci 2022. godine žičara prevezla gotovo osam puta više putnika nego u istom razdoblju 2021. godine.

— U 2021. godine žičara je započela s radom tek 15. svibnja dok je ove godine žičara radila prvih šest dana u mjesecu siječnju te se potom ponovno otvorila 9. travnja – naglasio nam je Rusković.

— Da bi se rezultat prvih šest mjeseci 2022. godine mogao staviti u kontekst, potrebno je kazati da broj putnika u prvih 6 mjeseci 2022. godine predstavlja svega 51 posto broja putnika iz prvih šest mjeseci 2018. godine – dodao nam je u svom odgovoru. ­

Inače, naglasio je Rusković, u samom lipnju 2022. godine prevezeno je 3,3 puta više putnika nego u lipnju 2021. godine i više nego dvostruko manje putnika nego u lipnju 2018. godine, dok je u cijeloj 2021. godini žičara pre­vezla 168 tisuća putnika.

MNJB / MP

Pročitajte još

[Koristan savjet našeg sugradanina] Vozačka nekultura i neuvažavanje drugih sudionika u prometu

Dulist

Isplaćene subvencije za podstanarstvo, 250 tisuća kuna za 196 korisnika

Dulist

Franković: ‘Vjerujem da ćemo prve natječaje za električne autobuse raspisati za nekih pola godine’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija