Grad

[PRVIH ŠEST MJESECI 2022.] Žičara prevezla osam puta više putnika nego u istom razdoblju lani

[PRVIH ŠEST MJESECI 2022.] Žičara prevezla osam puta više putnika nego u istom razdoblju lani

Zamislite da ste turist u Dubrov­niku. Ili, još bolje, imate goste koji vam stižu u najljepši grad na svijetu na odmor. Što biste im prvo preporučili za posjetiti? Dubrovnik ima bezbroj prekrasnih lokacija, no mi smo izabrali tri ‘glavne’ – žičaru, Lokrum i nekoliko glavnih atrakcija kojima upravlja Društvo pri­jatelja dubrovačke starine. Ono što nas je zanimalo je jesu li se u ovoj godini, u srcu sezone, uspjeli ‘refat’ u odnosu na 2021. godinu, odnosno kako posluju u prvih šest mjeseci 2022. godine. U nastavku donosimo brojke i rezultate poslovanja žičare.

Predsjednik Uprave ‘Excelsa nekret­nina’ Anto Rusković istaknuo nam je kako je u prvih 6 mjeseci 2022. godine žičara prevezla gotovo osam puta više putnika nego u istom razdoblju 2021. godine.

— U 2021. godine žičara je započela s radom tek 15. svibnja dok je ove godine žičara radila prvih šest dana u mjesecu siječnju te se potom ponovno otvorila 9. travnja – naglasio nam je Rusković.

[PRVIH ŠEST MJESECI 2022.] Žičara prevezla osam puta više putnika nego u istom razdoblju lani

— Da bi se rezultat prvih šest mjeseci 2022. godine mogao staviti u kontekst, potrebno je kazati da broj putnika u prvih 6 mjeseci 2022. godine predstavlja svega 51 posto broja putnika iz prvih šest mjeseci 2018. godine – dodao nam je u svom odgovoru. ­

Inače, naglasio je Rusković, u samom lipnju 2022. godine prevezeno je 3,3 puta više putnika nego u lipnju 2021. godine i više nego dvostruko manje putnika nego u lipnju 2018. godine, dok je u cijeloj 2021. godini žičara pre­vezla 168 tisuća putnika.

MNJB / MP

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović