Kultura

Zdenko Bašić svojim ilustracijama Dubrovčane poveo ‘Tragom priča iz davnine’

zdenko basic 3

Izložba ilustracija Tragom priča iz davnine jednog od najistaknutijih hrvatskih ilustratora i transmedijalnih umjetnika Zdenka Bašića otvorena je u sklopu festivala Midsummer Scene ovog utorka navečer u foyeru Kazališta Marina Držića. Ovaj talentirani umjetnik na festival Midsummer Scene prvi put je donio ilustracijsku avanturu nadahnutu predajama i mitovima sjeverozapadne Hrvatske. Izložba je inspirirana pričama i mjestima na kojima je Bašić odrastao i koja je susretao na svom putu na koji su ga navele njegove bake, sjećajući se i pričajući mu davno zaboravljene priče.

Izložba Tragom priča iz davnine iz knjiga Sjeverozapadni vjetar, Mjesečeve sjene i Moguti ujedno su i prva najava rada na novoj viziji Priča iz davnine Ivane Brlić – Mažuranić. Inače, uz izložbu ilustracija, ovaj svestrani umjetnik na ovogodišnjem festivalu Midsummer Scene u ulozi je kostimografa, scenografa i video dizajnera. Njegove maštovite ideje scenografije, kostimografije i video dizajna tako možemo gledati u monodrami A Poor Player (Bijedan glumac) koja predvodi ovogodišnji Festival.

Izložba Tragom priča iz davnine bit će otvorena sve do 5. rujna od 9 do 21 sat u foyeru dubrovačkog Kazališta Marina Držića.

Pročitajte još

Dubrovačku glazbenu jesen otvara koncert Dore kamber i Pera Škobelja

Dulist

[FOTO] Koncertom ‘Finale’ završeno sedmo izdanje Stradun Classic festivala

Dulist

Marija Šiša-Vivek nova je ravnateljica Dubrovačkih muzeja

Dulist