Aktualno

Završio na Forbesovoj listi najutjecajnijih mladih ljudi, a Dubrovnik nije htio njegovu pametnu klupu

ivan mrvos facebook

Izumitelj pametne klupe, Ivan Mrvoš iz Solina uvršten je na Forbesovu listu 30 najutjecajnijih ljudi mlađu od 30 godina ’30 Under 30′.

Riječ je o mladom inovatoru koji je svoju tvrtku osnovao s nepunih dvadeset godina, a njegova pametna klupa SmartBench 2 danas je, osim u Hrvatskoj, tražena u SAD-u, Kanadi, Australiji, Kuvajtu, BiH i Crnoj Gori. U Dubrovniku, pak, nije prošao na natječaju.
Naime, dubrovačkoj javnosti postao je poznat 2016. godine kada je interes za njegovu pametnu klupu izostao u Dubrovniku. Tada je, podsjetimo, za T-portal izjavio kako u Dubrovniku zakonski nije bilo potrebe raspisati natječaj, tako da su, rekao je, ‘progurali’ dubrovački startup koji se otvorio nekoliko dana prije odabira tvrtke koja će izraditi pametne klupe.
-Glavni problem je očito pogodovanje u određenim gradovima – rekao je tada Mrvoš.
Tadašnja direktorica DURA-e Andrea Novaković istaknula je kako ‘za nabavku pametnih klupi nije pokrenut javni poziv budući da se radi o nabavci male vrijednosti u iznosu manjem od 70.000 kn te da je za takvu nabavku dovoljno prikupiti jednu valjanu ponudu’.
Ipak, istaknula je Novaković, u obzir je uzeta i ponuda Mrvoševe tvrtke Include j.d.o.o., koja jest bila cjenovno povoljnija, ali karakteristikama i dizajnom nije udovoljila potrebama projekta.
Tako je posao u Dubrovniku dobila lokalna start-up tvrtka Universal Industries d.o.o. Njihova ponuda ispunjala je tražene zahtjeve, ponajprije da klupa bude što sličnija tipičnoj dubrovačkoj.
Vrijedno je spomenuti, kako su nakon dvije godine, u prosincu 2018., pametne klupe ovog mladog hrvatskog inovatora, ipak, postavljene na šetnici pokraj Atlant centra. Projekt je realizirala Dura, agencija koja ga je prvi put odbila.

Banner 300x250 DU 1

Foto: Facebook

Pročitajte još

REKORDNI PRIHODI U TURIZMU Hrvatska od stranaca u pola godine zaradila 4 milijarde i 130,5 milijuna eura

Dulist

[FOTO] GRAND PRIX ‘PRIMORJE’ U Visočanima ‘pucalo’ preko 80 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i BiH

Dulist

ZA ULTRAZVUK ŽIVOTA Žene Dubrovnika od danas imaju pristup vrhunskoj ginekološkoj skrbi

Dulist