Kultura

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Chelfi Zajcev
xr:d:DAGB0f_lmu8:2,j:1645363977751707291,t:24040809

Ciklus Dubrovačko glazbeno proljeće, kojim Dubrovački simfonijski orkestar već godinama obogaćuje kulturni sadržaj Grada u travnju, svibnju i lipnju, ove godine započinje 25. travnja koncertom u crkvi Male braće u 20.30 sati.

Orkestrom će ravnati Pavle Zajcev, čest gost Dubrovnika i maestro dobro poznat dubrovačkoj publici, dok će kao solist nastupiti jedan od najboljih hrvatskih violončelista, vođa dionica u Zagrebačkoj filharmoniji, istaknuti solist, član i voditelj nekoliko ansambala, Jasen Chelfi. Na programu koncerta je Mozartova Simfonija br. 1 u Es-duru, Beethovenova Simfonija br. 4 u B duru, dok solistu slušamo u Varijacijama na rococo temu Petra Iljiča Čajkovskog.

– U nastavku ciklusa obilježit će se 220 godina od smrti skladatelja Ivana Mane Jarnovića, gostovat će jedan od najcjenjenijih mladih europskih dirigenata Valentin Egel, violinisti Kimiko Nakazawa i Goran Končar. Dolaskom toplijih večeri, započinju i koncerti u Kneževu dvoru, gostuju violinist Luka Ljubas, inače član Bečke filharmonije i violistica Lara Sophie Schmitt. Potom slijedi operna večer uz sopranisticu Irenu Parlov i tenora Stevana Karanca, a koncert 30. svibnja kada gostuje poljska mezzosopranistica Joanna Dobrakowska bit će posvećen skladatelju Ludomiru Rogowskom, ali i 45. godišnjici uključenja Dubrovnika na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Dan poslije, Dubrovnik će ugostiti Moravsku filharmoniju iz Česke – napisali su iz DSO-a.

Dubrovacko glazbeno proljece

Pročitajte još

Otvorena izložba ‘Igre boja’ posvećena Nikoli Ninu Dubčiću

Dulist

U SKLOPU STRADUN CLASSICA Masterclass za mlade violončeliste predvodi veliki Mischa Maisky

Dulist

VELIKI INTERES PUBLIKE ‘Umišljeni bolesnik’ u petak, još jedna izvedba 15. lipnja

Dulist