Sport

Započeo projekt ‘Ragbi za djecu’

Od 18. do 20. lipnja u Zagrebu se održava Kick-off meeting EU projekta ‘Ragbi za djecu’ na kojem je Ragbi klub Dubrovnik glavni partner. Projekt je financiran od Europske unije pod Erasmus+ sportskim programom u vrijednosti 60 tisuća eura i kao takav ima stopostotno finaciranje od strane EU.

Ragbi klub Dubrovnik jedan je od rijetkih sportskih kolektiva koji se može pohvaliti sredstvima iz Europske unije što je od iznimne važnosti u ovom vremenu, pogotovo za klub koji djeluje zadnjih pet godina – ističe se u priopćenju.
Partneri na ovom projektu su Rugby klub Ljubljana iz Slovenije, Rugby klub Dragon Brno iz Češke, Rugby klub Zagreb i DSR SuperKid te su ovom prilikom u Zagrebu, na radnom dijelu posjeta, raspravljali o nadolazećim projektnim aktivnostima, izazovima koje je uzrokovala pandemija COVID-19, te primjerima dobre prakse i važnosti umrežavanja i dijeljenja iskustava za rad svakog pojedinog kluba.

-Upravo su primjeri dobre prakse, uz veliki završni event za djecu u Dubrovniku, fokus ovog EU projekta. Naime, svaki partner će tijekom trajanja projekta izdvojiti najmanje 3 primjera dobre prakse koji će kasnije biti prikupljeni u jedinstveni dokument koji će trajno ostati kao jedan od mjerljivih rezultata spomenutog programa – naglašeno je.

U sklopu sastanka, svoju prezentacija o radu i djelovanju udruge DSR održali su Mario Škegro i Filip Matković a nakon izdvojenih primjera dobre prakse, napravljena je i SWOT analiza programa DSR Superkid gdje su svi partneri, iz različitih kutova gledišta, različitih sredina i načina rada, dali svoje viđenje što partnerima čiji su programi evaluirani daje ideje za daljnji rast, razvoj kao i za nove prilike u poslovanju. EU projekt ‘Ragbi za djecu’ traje do konca 2022. godine, a u sklopu projekta su planirana još tri Mobility visit-a i to u Zagrebu, Brnu i Ljubljani te veliki završni event za djecu koji će se održati u Dubrovniku.

Pročitajte još

KUP HRVATSKE Kadeti Juga ostavili protivnike na nuli

Dulist

Ban, Gvozdenica i Pulić na plivačkom maratonu Raslina

Dulist

‘TO JE NAŠA TRENUTNA REALNOST’ Jakobušić nakon Hajdukova ispadanja iz Europe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija