Sport

Započeo projekt ‘Ragbi za djecu’

Započeo projekt 'Ragbi za djecu'

Od 18. do 20. lipnja u Zagrebu se održava Kick-off meeting EU projekta ‘Ragbi za djecu’ na kojem je Ragbi klub Dubrovnik glavni partner. Projekt je financiran od Europske unije pod Erasmus+ sportskim programom u vrijednosti 60 tisuća eura i kao takav ima stopostotno finaciranje od strane EU.

Ragbi klub Dubrovnik jedan je od rijetkih sportskih kolektiva koji se može pohvaliti sredstvima iz Europske unije što je od iznimne važnosti u ovom vremenu, pogotovo za klub koji djeluje zadnjih pet godina – ističe se u priopćenju.
Partneri na ovom projektu su Rugby klub Ljubljana iz Slovenije, Rugby klub Dragon Brno iz Češke, Rugby klub Zagreb i DSR SuperKid te su ovom prilikom u Zagrebu, na radnom dijelu posjeta, raspravljali o nadolazećim projektnim aktivnostima, izazovima koje je uzrokovala pandemija COVID-19, te primjerima dobre prakse i važnosti umrežavanja i dijeljenja iskustava za rad svakog pojedinog kluba.

-Upravo su primjeri dobre prakse, uz veliki završni event za djecu u Dubrovniku, fokus ovog EU projekta. Naime, svaki partner će tijekom trajanja projekta izdvojiti najmanje 3 primjera dobre prakse koji će kasnije biti prikupljeni u jedinstveni dokument koji će trajno ostati kao jedan od mjerljivih rezultata spomenutog programa – naglašeno je.

U sklopu sastanka, svoju prezentacija o radu i djelovanju udruge DSR održali su Mario Škegro i Filip Matković a nakon izdvojenih primjera dobre prakse, napravljena je i SWOT analiza programa DSR Superkid gdje su svi partneri, iz različitih kutova gledišta, različitih sredina i načina rada, dali svoje viđenje što partnerima čiji su programi evaluirani daje ideje za daljnji rast, razvoj kao i za nove prilike u poslovanju. EU projekt ‘Ragbi za djecu’ traje do konca 2022. godine, a u sklopu projekta su planirana još tri Mobility visit-a i to u Zagrebu, Brnu i Ljubljani te veliki završni event za djecu koji će se održati u Dubrovniku.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr