Volite hobotnicu ispod peke, a niste sigurni kako je ispravno pripremiti? Iskušajte recept poznatog hrvatskog chefa Ivana Pažanina ‘za prste polizat’. Za ovaj recept trebate tri kila hobotnice, tri kilograma patata, tri mrkve, tri paprike, dva luka, tri režnja češnjaka, jedna list lovora, jednu grančicu ruzmarina, tri decilitra bijelog vina, maslinovo ulje, papar i sol. Počnite s guljenjem patata, a možete oguliti i mrkvu. Patate izrežite na četiri jednaka djela, izrežite i paprilee, a zatim začinite maslinovim uljem, solju i papom. Za 50 minuta otkrijte hobotnicu i polijte bijelim vinom, a zatim ponovno poklopite na 20 minuta. Nakon toga uživajte u izvrsnom domaćem okusu.
Kroz pripremu peke u videu vas vode Ivan Pažanin i Lucija Vrkić, a u tu svrhu iz Sail Croatia izradili su i zanimljivu infografiku kako biste se lakše snašli u pripremi ovog ukusnog jela.