Aktualno

‘Za tebe grade moj najljepši!’ Anna Pauline Uroš Sharma posvetila je gradu čak i svoj magistarski rad

Za tebe grade moj najljepši! Master’s degree – posvetila je svoju objavu i svoj rad voljenom Dubrovniku Anna Pauline Uroš Sharma, djevojka koja je rođena u Norveškoj, no korijene vuče s našeg prelijepog juga. Studentica je nastavnog pro­grama Fakulteta odgojno-obrazovnih znanosti pri Sveučilištu u Oslu, a stu­dirala je španjolski i engleski jezik te povijest.

Naziv rada na engleskom je, ‘The Diplomatic Machinery of Ragusa (Dubrovnik), 1430-1458: Why Ragusa’s Diplomacy can be Classified as Renaissance Diplomacy’. Na hrvatskom bi bilo ‘Diplomatski stroj Dubrovnika, 1430.-1458.: Zašto se dubrovačka diplomacija može klasificirati kao renesansna diplomacija’.

– Beskrajno sam zahvalna što sam mogla odabrati i pisati o temi tako bliskoj mome srcu. Pisanje ovog rada pružilo mi je i priliku učiti još i više o jedinstvenoj prošlosti Dubrovnika kroz petnaesto stoljeće u njemu – ističe mlada magistra, donedavno studentica nastavnog pro­grama Fakulteta odgojno-obrazovnih znanosti pri Sveučilištu u Oslu, gdje je studirala španjolski i engleski jezik te povijest. Tema njenog rada bio je – Dubrovnik.

Paulinu srce vuče ka Gradu, al i Konavlima, kojima se vraća svako ljeto.

– Za mene Hrvatska i Konavle znače sve, smatram ih svojim domovima. Kao povjesničarki, Dubrovnik ima posebno mjesto u mom srcu, sa svo­jom zanimljivom poviješću i prekra­snom povijesnom jezgrom – otkrila nam je nedavno u razgovoru mlada kreativka.

Pročitajte još

Kapetanić, Macan, Milinković i Šuljak počasni članovi DPDS-a

Dulist

Rendžeri pomogli odsukati jedrilicu kraj Polača

Dulist

[SPCO DSUBROVNIK] ‘Nismo ni pretpostavljali da za tako nešto treba tražiti dozvolu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija