Zanimljivosti

WORLDSKILLS LYON 2024. Lukrecija Novaković i Amela Obad brane boje Hrvatske

lukrecija

Zahvaljujući dugogodišnjem predanom radu i angažmanu Amele Obad, profesorice u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik, na ovom velikom svjetskom događaju boje Hrvatske u disciplini ‘Hotelska recepcija’ brani naša bivša učenica Lukrecija Novaković.

Lukrecija, mlada studentica Turističkog menadžmenta, iza sebe ima nekoliko strukovnih natjecanja tijekom srednjoškolskog obrazovanja te je predstavljajući našu školu postala državna prvakinja na natjecanju WorldSkills Croatia 2023. u disciplini ‘Turistička destinacija’.

Natjecatelji iz više od 70 zemalja i regija svijeta okupit će se u Lyonu kako bi se natjecali u 59 vještina; od cvjećarstva, 3D digitalnih igara, zavarivanja, autonomne mobilne robotike, web tehnologija do postavljanja zidnih i podnih pločica. WorldSkills Lyon 2024. će ovim mladim natjecateljima dati priliku pokazati vještine i podijeliti svoje strasti sa stotinama tisuća posjetitelja.

Hrvatsku reprezentaciju na ovogodišnjem svjetskom natjecanju predstavlja devet mladih natjecatelja i osam eksperata, njihovih mentora, u osam disciplina. Nakon godinu dana priprema, naš tim spreman je dati sve od sebe i pokazati svoje vještine i stečena znanja.

U središtu natjecanja su mladi i vješti ljudi koji se spremaju stati na globalnu pozornicu i pokazati svoj talent i stečene vještine. U Lyon će stići čak 1400 natjecatelja uz podršku 1300 stručnjaka. O važnosti i veličini događaja svjedoči i to da će se ceremonija otvaranja održati u LDLC Areni koja može primiti do 16 000 ljudi, a ceremonija zatvaranja na stadionu Olympique Lyonnais koji prima do 60 000 ljudi. Samo natjecanje održava se u prostorima Izložbenog i kongresnog centra Eurexpo Lyon koji raspolaže s prostranim i modernim izložbenim prostorom od 140 000 m2 i 13 izložbenih dvorana.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO), pod imenom WorldSkills Croatia, predstavlja Republiku Hrvatsku u udruženjima WorldSkills International i WorldSkills Europe te organizira selekciju i sudjelovanje hrvatskog tima na EuroSkills i WorldSkills natjecanjima.

Našim predstavnicama Lukreciji i Ameli, kao i cijelom hrvatskom timu, želimo puno uspjeha!

Foto: Lukrecija Novaković

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1794. Umro putopisac, svećenik Đuro Bettera

Dulist

[VIDEO] HIT DANA! Na dasci zaveslao Lapadskom obalom

Dulist

Draga Mima sretan rođendan!

Dulist