Županija

WISE POWER Kako iskoristiti energiju vjetra?

WISE POWER Kako iskoristiti energiju vjetra?

Danas je u Hotelu Lero održan prvi sastanak partnera na projektu WISE POWER – ”Uključivanje društva i poticanje iskorištavanja energije vjetra”, u kojem se osnovni naglasak stavlja na iskorištavanje energije vjetra.

Dubrovačko-neretvanska županija ima veliki potencijal kada je riječ o korištenjima alternativnih izvora energije, a WISE POWER je tek jedan od takvih projekata na kojima radi razvojna agencija DUNEA. U naredna dva dana razradit će se daljnji koraci u provedbi projekta, a sudionike skupa pozdravio je i župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

Projekt nastoji izraditi i promovirati Smjernice društvene prihvatljivosti (Social Acceptance Pathways – SAP) i procese aktivnog uključivanja zajednice u planiranje, rad i eksploataciju energije vjetra. Također, radit će se na iznalaženju alternativnih oblika financiranja i upravljanja te smanjivanja administrativnih prepeka u realizaciji projekata iskorištvanja energije vjetra.

DUNEA u projektu WISE POWER sudjeluje kao jedan od partnera, dok je glavni partner Europska asocijacija za energiju vjetra (EWEA), sa sjedištem u Bruxellesu. Financiran je kroz program CIP Intelligent Energy Europe 2013 (CIP IEE 2013). Ukupni budžet je 1,5 milijuna eura (oko 11,5 milijuna kuna), dok je budžet kojim raspolaže DUNEA za aktivnosti na području DNŽ 36.690 eura (oko 275.000 kuna).

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist