DuList IN

‘VRIME JE’ Predivna nova pjesma Olivera Dragojevića raznježila Velolučane

OLIVER DRAGOJEVIC ALH 17

Na šestu obljetnicu smrti neponovljivog Olivera Dragojevića u sklopu prijenosa koncerta “Trag u beskraju”, u njegovoj Veloj Luci premijerno je pušten spot za novu pjesmu “Vrime je”. Spot i pjesma raznježili su brojne okupljene u Veloj Luci i gledatelje ispred TV ekrana, javlja Aquarius Records.

– Oliver je bio poseban čovjek koji je svojom pjesmom dopirao duboko u dušu i bojao naše živote posebnim bojama. Oliver je pisma, Oliver je more… Lijepo je bilo s Oliverom dijeliti zajedničke note i surađivati s Marijanom Banom, biti svjedok kad ti svojim pjevanjem u pjesmu unosi ono jedinstveno i posebno, onako kako je jedino on to znao. ‘Vrime je’ je jedna emotivna pjesma, rezultat lijepih trenutaka druženja s glazbom i dragim ljudima. Nastala prije desetak godina i drago mi je što je sada imamo priliku podijeliti sa svima – o pjesmi i suradnji s Oliverom je izjavio Tomislav Mrduljaš.

Emotivan prateći video spot za “Vrime je” potpisuje redatelj Toni Mijač koji je otkrio što ga je na ovaj vizualni koncept inspiriralo.

– Inspiracija za koncept spota ‘Vrime je’ mi je došla nakon samo nekoliko preslušavanja pjesme te uranjanja u Oliverovu čarobnu interpretaciju, melankoličan tekst i melodiju koja stvara lijep ali i bolan dojam. Kod razmišljanja o vizualizaciji pjesme, dolazile su mi ideje o praćenju osobe koja se nakon rastanka i/ili gubitka jako bliske osobe saživljava s novom realnošću te prolazi katarzu oslobađanja od zarobljenosti u prošlosti i nalaženje sreće u sadašnjosti s lijepim uspomenama koje prate. Nakon ispisivanja scena, osjetio sam priliku za ubacivanje određenih motiva iz Oliverovih prijašnjih spotova koji su doprinosili njegovoj vizualnoj upečatljivosti te sam tu vidio priliku za dodatnu posvetu i homage velikoj legendi u nadi da će ih gledatelji te motive i prepoznati – naveo je Mijač.

Nježna, emotivna i nostalgična pjesma “Vrime je”, baš onakva na kakvu su navikli Oliverovi brojni obožavatelji, stiže nakon velikog hita “Ne mogu ti reći” objavljenog u ožujku, a kojim je najavljen album “Dolaziš” s dvanaest novih Oliverovih pjesama. Za album su dvije godine prikupljani i preslušavani materijali, uloženi su sati pomnog biranja, prisjećanja na sve njegove komentare i upute, kako bi se sve pjesme napravile sa sigurnošću u njegovo odobravanje.

Pjesma “Vrime je” dostupna je na svim streaming servisima.

Pročitajte još

Novi tjedan donosi bogat raspored programa ‘Ulicama našeg Grada’

Dulist

[FOTOGALERIJA] Na Stradunu u smiraj dana

Dulist

[FOTOGALERIJA] Tko je uživao na domjenku nakon ‘Ekvinocija’?

Dulist