Aktualno

VREMENSKA PROGNOZA Pripremite ombrele, mogući pljuskovi s grmljavinom

kisa046

Državni hidrometeorološki zavod donosi prognozu za tjedan pred nama, a po svemu sudeći čeka nas promjenjivo vrijeme. Početkom novog tjedna mogući su u cijeloj zemlji mjestimični pljuskovi i grmljavina, lokalno vjerojatno i izraženiji, tuča, intenzivna kiša i prolazno pojačan vjetar, prognozira za HRT Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Idućih dana pljuskovi će na Jadranu biti češći, osobito u Dalmaciji, no popodne i dalje u većini predjela vrlo toplo. Podno Velebita bura će povremeno biti jaka, a u Dalmaciji će danju puhati sjeverozapadnjak i zapadnjak.

Na kopnu novi tjedan oblačniji i još nestabilniji, uz mjestimične pljuskove i grmljavinu, lokalno i jače izražene. Vjetar povremeno umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a temperatura zraka neće se znatnije mijenjati. Ponedjeljak na krajnjem jugu stabilan, no do četvrtka se  očekuju mjestimični pljuskovi, dok su uoči vikenda najavljeni pljuskovi s grmljavinom.

Za ponedjeljak je za velik dio Hrvatske izdano upozorenje zbog mogućih grmljavinskih nevremena. Dubrovačka regija je u zelenoj zoni i nema upozorenja. Ipak, upozorenja za pljuskove s grmljavinom izdana su za kninsku regiju, riječku regiju, zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić, karlovačku i osječku regiju.

Pročitajte još

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist

DINNER IN THE SKY Nezaboravno iskustvo dolazi u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist