Aktualno

VRAĆA SE AUSTRIAN AIRLINES Najavili četiri leta tjedno prema Dubrovniku

zld aerodrom206

Austrian Airlines, nacionalni prijevoznik Republike Austrije, s početkom ljetnog reda letenja obnovit će promet prema tri odredišta u Hrvatskoj. Austrian Airlines s prvim danima ljetnog reda letenja ponovno će prometovati prema tri hrvatske zračne luke iz svoje baze u Beču; prema Dubrovniku, Splitu i Zagrebu!, piše Croatian Aviation.

Glasnogovornica ove poznate aviokompanije potvrdila je za Croatian Aviation red letenja za ožujak i travanj, dok broj tjednih letova za ostatak ljetnih mjeseci još nije definiran, kompanija će u sljedeća dva tjedna definirati red letenja za ostatak ljetne sezone.

S prvim danom ljetnog reda letenja (28. 3.) Austrian će obnoviti tri linije prema zagrebačkoj, splitskoj i dubrovačkoj zračnoj luci. Donosimo sam potvrđeni red letenja po linijama.

Četiri puta tjedno prema Zagrebu

Linija Beč – Zagreb – Beč prometovat će od nedjelje, 28. 3., četiri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom. Na svim letovima najavljeni su zrakoplovi tipa E195 koji kod ovog prijevoznika imaju kapacitet od 120 sjedala. Ukupno će, do kraja travnja, Austrian Airlines ponuditi između Zagreba i Beča 4800 sjedala.

Podsjećamo, Austrian je obustavio promet na ovoj liniji u listopadu 2020. godine zbog niske potražnje te je dva grada povezivao samo u vrijeme oko Božića i Nove godine.

Po četiri leta tjedno i prema Dubrovniku i Splitu

Linija Beč – Dubrovnik – Beč također će krenuti s prometovanjem od 28. 3., a u ožujku će još prometovati i u utorak, 30. 3.

U prvom tjednu travnja najavljena su dva leta (četvrtak i petak, 01. i 02.04.), u drugom tjednu dostupna su tri leta (dodatno i nedjeljom), a od trećeg tjedna travnja kompanija će imati četiri leta tjedno za Dubrovnik, utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom.

Do kraja travnja Austrian će između Dubrovnika i Beča obaviti 17 povratnih letova, koristeći razne tipove zrakoplova iz svoje flote (DashQ400, Embraer 195, Airbus 319 i Airbus 320), pritom će na većini letova prometovati zrakoplovi tipa A319. Između Dubrovnika i Beča do kraja travnja u ponudi je 4664 sjedala.

Isti broj letova, njih 17, najavljeno je i na liniji Beč – Split – Beč. Kompanija će postupno povećavati broj tjednih operacija, baš kao i u Dubrovniku, s time da će od sredine travnja na tjednoj razini kompanija nuditi četiri leta tjedno, također utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom.

U odnosu na liniju prema Dubrovniku, prema Splitu će prometovati veći zrakoplovi (uglavnom A320) pa je i broj ponuđenih sjedala između Splita i Beča znatno viši u odnosu na druge dvije linije prema Hrvatskoj. Ukupno je trenutno na tržištu dostupno čak 5.400 sjedala između dva spomenuta grada.

Pročitajte još

MASOVNI TEHNOLOŠKI KVAR I naša zračna luka osjeća posljedice!

Dulist

[FOTO] Franković: Mislim da je dobro da plaža u Uvali Lapad ima svog koncesionara

Dulist

Atletska staza prijavljena na financiranje iz EU fondova

Dulist