Aktualno

VLASNICI AGENCIJA ZA PRIVATNI SMJEŠTAJ Sezona lošija od prošle, nadamo se dobroj i dužoj posezoni!

c sobe zimmer apartman004

Privatni iznajmljivači, jednako kao većina ugostitelja, taksista i ostalih turističkih djelatnika nisu baš prezadovoljni sezonom. Jasno, iz godine u godinu samo raste broj smještajnih jedinica i nije ni čudo da je, u odnosu na povećanu ponudu, potražnja po jedinici manja. Ni vrijeme u lipnju nije baš išlo na ruku, ali generalno manje je gostiju u Gradu u srcu sezone. Očekivanja od posezone su, stoga, velika.

slavica grkes
-Rezervacije ulaze za 9. mjesec, hvala Bogu za sad su dužeg boravka. Još uvijek svakodnevno raste ponuda smještaja. Cijene su malo manje nego prethodne godine. Prošle godine i početkom ove je išao najbolje luksuzniji smještaj, a 8. mjesec i za sada što ulazi za 9. i 10. se puni prosječni smještaj i onaj niže cijene. Nadamo se da će se produžiti sezona na rujan i listopad, jer je lipanj podbacio radi vremena, a srpanj i kolovoz nismo stigli prethodnu godinu – rekla nam je vlasnica turističke agencije Dominuim Travel Slavica Grkeš, a potvrdila i Daria Mijić iz Top Booking-a.

daria

-Sezona je nesumnjivo lošija u odnosu na prošlu. Ove godine se dogodilo nešto što ne pamtim – nije bilo onog udarnog vala koji doduše za nas koji smo u turizmu jest najstresniji dio posla, ali jasno i za vlasnike i agencije najprofitabilniji. S obzirom da su smještaji koje naša agencija puni uglavnom na najfrekfentnijim gradskim lokacijama, jasno popunjeni su cijelo vrijeme. Međutim, cijene su se ipak morale malo korigirati, odnosno prilagoditi lošijoj potražnji. Dok su npr. ranijih godina ako bi jedni gosti otkazali drugi ulijetali ma doslovno odmah, ove se sezone znalo dogoditi da prođe i par sati i nitko ne bukira, pa se onda mora spustiti cijena da bi netko uletio da se ne gubi noćenje. Na Pilama, Pločama, što je zaista bilo iznenađujuće. Za sada se prema rezervacijama čini da bi 9. i 10. mjesec mogli biti dobri. Nadamo se dobroj i dužoj posezoni! – rekla je Mijić.

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist