Aktualno

Vlahušić vraća antifašističke spomenike!?

Na dubrovačke ulice i trgove uskoro bi se mogla početi vraćati antifašistička spomen obilježja. Inicijativa je to koju je podržao dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić na sastanku s vodstvom Udruge antifašista i antifašističkih boraca Dubrovnika.

Udruga će izraditi prijedlog izmjena i dopuna Pravilnika o postavljanju spomenika, spomen-ploča, skulptura, sakralnih obilježja i sličnih predmeta kojim će se regulirati povrat antifašističkih spomen-obilježja na izvorne lokacije prije uklanjanja. A gradonačelnik će se o tom prijedlogu očitovati kad bude završen i dostavljen gradskoj upravi.

Sve to istaknuto je na stranici Grada Dubrovnika. Osim toga, Vlahušić će se osobno angažirati i na suradnji s ovlaštenim stručnim službama i vlasnicima autorskih prava kako bi se Spomenik borcu hrvatskog kipara Frana Kršinića što prije obnovio i vratio u izvorni oblik.

Izrazio je gradonačelnik i podršku stavu antifašističkih aktivista da ljudi koji su doprinijeli antifašizmu na području Dubrovnika dobiju primjeren tretman u imenovanju ulica i trgova te je preporučio suradnju nadležnog odbora Gradskog vijeća.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

Danas obilježavamo Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Dulist

DUBROVAČKI ARHITEKT MARKO DABROVIĆ IZ 3LHD-A Ekipa koja donosi optimizam, ne pričaju o teškoćama, već hrabro mrve birokraciju

Barbara Đurasović

MARIN ČILIĆ ‘Baldo je spreman za novu ulogu starijeg brata’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija