Aktualno

Vlahušić vraća antifašističke spomenike!?

Vlahušić vraća antifašističke spomenike!?

Na dubrovačke ulice i trgove uskoro bi se mogla početi vraćati antifašistička spomen obilježja. Inicijativa je to koju je podržao dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić na sastanku s vodstvom Udruge antifašista i antifašističkih boraca Dubrovnika.

Udruga će izraditi prijedlog izmjena i dopuna Pravilnika o postavljanju spomenika, spomen-ploča, skulptura, sakralnih obilježja i sličnih predmeta kojim će se regulirati povrat antifašističkih spomen-obilježja na izvorne lokacije prije uklanjanja. A gradonačelnik će se o tom prijedlogu očitovati kad bude završen i dostavljen gradskoj upravi.

Sve to istaknuto je na stranici Grada Dubrovnika. Osim toga, Vlahušić će se osobno angažirati i na suradnji s ovlaštenim stručnim službama i vlasnicima autorskih prava kako bi se Spomenik borcu hrvatskog kipara Frana Kršinića što prije obnovio i vratio u izvorni oblik.

Izrazio je gradonačelnik i podršku stavu antifašističkih aktivista da ljudi koji su doprinijeli antifašizmu na području Dubrovnika dobiju primjeren tretman u imenovanju ulica i trgova te je preporučio suradnju nadležnog odbora Gradskog vijeća.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist