Aktualno

Vlahušić smanjuje prirez s 15 na 10 posto

Vlahušić smanjuje prirez s 15 na 10 posto

Gradonačelnik Vlahušić neumorno gradi svoju predizbornu kampanju, a ono čime smatra da će zadobiti naklonost građana jest i odluka o smanjenju prireza sa 15 na 10 posto.

Naime, na dnevnom redu 30. sjednice Gradskog vijeća sazvane za subotu 17. studenog u 9 sati između ostalog će se naći prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o gradskim porezima i prirezu porezu na dohodak Grada Dubrovnika, kojim se „u sklopu mjera poboljšanja životnih uvjeta građana Dubrovnika, a u cilju financijskog rasterećenja“ predlaže izmjena stope prireza poreza na dohodak smanjenjem s 15 na 10 posto.

– U vrijeme ekonomske krize i nepovoljnih tržišnih trendova koji se negativno odražavaju na našu svakodnevnicu, potrebno je učiniti sve što se može kako bi se poboljšali životni uvjeti građana. Zbog rasta cijena, nezaposlenosti i drugih rastućih problema, neizvjesnost koju je kriza unijela u naše živote sve je teže pratiti. U navedenoj situaciji gradonačelnik je smatrao da je potrebno učiniti sve što se može kako bi se bar donekle olakšao život građanima, pa je u cilju financijskog rasterećenja uvidio mogućnost smanjenja stope prireza porezu na dohodak sa sadašnjih 15% na stopu od 10% – navodi se u obrazloženju prijedloga.

Također, gradonačelnik je odlučio ukinuti članak odluke kojim je određena naplata troškova opomene od 50 kuna i troškova ovrhe od 200 kuna.
– Gradonačelnik je smatrao da su i troškovi opomene dodatni teret poreznim obveznicima – stoji u obrazloženju.

Pročitajte još

ZBOG PRAZNIKA RADA Novi broj DuLista od četvrtka na kioscima!

Dulist

ODLUKA KONAČNO PRED GRADSKIM VIJEĆNICIMA Tko će moći bez ograničenja voziti oko Grada?

Dulist

DUBROVČANI IZVAN GRADA Vedrana Kristić Krsnik: Ljubav je presudila da se vratim u Zagreb gdje sam studirala

Ivana Mijić Vulinović