Aktualno

VLAHUŠIĆ O NOVOM ZAKONU O TURIZMU Susjedi dobivaju ključnu ulogu u iznajmljivanju stanova

zgrade gruz dobar dom

Novi Zakon o turizmu, koji je stupio na snagu s 1. siječnja, donosi značajne promjene u upravljanju turizmom u Hrvatskoj. Dok se čeka donošenje pet ključnih pravilnika i uredbi, Ministarstvo turizma najavljuje da će zakon biti potpuno operativan prije isteka šestomjesečnog roka, piše Večernji list. 

Lokalne vlasti će dobiti ovlasti za upravljanje brojem i vrstom smještajnih kapaciteta, čime će se omogućiti kontroliraniji rast turizma. Ovaj zakon, prema riječima ministrice Nikoline Brnjac, ključan je za održivi razvoj turizma i rješavanje problema apartmanizacije te prevelikog broja smještajnih kapaciteta. Ministrica ističe da će novi zakon omogućiti bolje upravljanje resursima i destinacijama, uzimajući u obzir održivost i kvalitetu turističke ponude.

O novom zakonu oglasio se i gradski vijećnik Andro Vlahušić koji komentira kako se ovim Zakonom uvelo novo zanimanje; susjed!

-Tko god se ubuduće želi baviti iznajmljivanjem svoga stana, apartmana, sobe turistima ili stranim radnicima mora imati 80% suglasnosti svih stanara u zgradi, te 100 % prvih susjeda. Zaludu što USTAV RH kaže kako je privatno vlasništvo nepovredivo, zaludu što si cijeli život štedio i radio za kupiti stan, zaludu što plaćaš paušale, komunalne naknade, boravišne pristojbe. zaludu što zapošljavaš praonice, restorane, taksiste, gradsku i državnu upravu. Ništa ti to ne vrijedi ako nemaš sve potpise susjeda.

SUSJEDI su iznad Ustava i svih zakona, te samo o njihovoj dobroj volji ovisi hoće li se Dubrovnik i Hrvatska dalje baviti turizmom.
Dovoljan je mali stan od 20 kvadrata smješten u sredini zgrade i zagarantiran prihod kakav nisi ni sanjao. Zakonom o turizmu nisu odredjene cijene za suglasnost susjedima za bavljenje najmom stana, te se iste nalaze na slobodnom tržištu -, izjavio je Vlahušić.

Pročitajte još

DAJMO RUKE: Od garaže u Zlatnom potoku i zone prometnog režima zasad – veliko ništa!

Dulist

Veliki završni Opera gala koncert ispred Katedrale za kraj 75. festivalske sezone

Dulist

(FOTOGALERIJA) Jole oduševio publiku na Noći Ploča

Dulist