Aktualno

Vlahušić kupuje avion!

Gradonačelnik Vlahušić u novom izdanju tjednika Globus osvrnuo se na trenutnu političku situaciju u Dubrovniku.

Vlahušić je objasnio i zašto dubrovački SDP ne želi podržati njegovu kandidaturu za gradonačelnika.
– To je osobni izbor SDP-a. Vidite, ja se već 20 godina bavim politikom i vjerujem samo u politička finala. Građane ne zanimaju četvrtfinala i polufinala i oni biraju samo jednu ili drugu stranu i na to se mogu mobilizirati. Ako im pak ponudite prevelik izbor, profitirat će onaj tko bude ponudio snažniji izbor, bilo na ljevici ili desnici.

Pa ja sam još 2007. bio najsnažniji zagovaratelj da tada mladi predsjednik SDP-a i Vesna idu zajedno. Potrošio sam puno energije i vremena jer sam i s jednim i s drugim prijatelj. Htio sam ih uvjeriti da je glupo da idemo odvojeno. Izgubili smo izbore. Smatrao sam i da ne trebamo ići kao Treći put jer time nećemo pobijediti.

Tako sam i prije tri godine dogovorio da u Dubrovniku idemo sa zajedničkom listom i dobili smo samo nešto manje glasova od HDZ-a, ali smo uspjeli formirati vlast. No, unatoč tome dio dubrovačkog SDP-a se sve tri godine protivio zajedničkoj suradnji i to njihovo oponiranje bila mi je, zapravo, daleko veća opozicija od HDZ-a – odgovorio je Vlahušić.

– Ako ustraju na takvom izboru da imaju svog kandidata, tada ne mogu očekivati da ćemo imati zajedničku listu – upozorio je Vlahušić, koji je na pitanje hoće li se, u slučaju osude za aferu Šipan, povući iz politike odgovara kako će odluku donijeti samostalno nakon presude. Dodao je i kako je svjestan da je to suđenje veliki teret za HNS. Komentirao je i referendum o projektu golfa na Srđu.

– Čekajte. Ja to nikada nisam naveo kao svoju ideju. Ako projekt dobije sve dozvole, ja sam za taj projekt. A ako građani hoće referedum, neka ga organiziraju. No, morate znati da Dubrovniku nedostaje golf-igrališta kao i smještajnih kapaciteta – rekao je Vlahušić. Najavio je i smanjenje prireza.
– Još moramo vidjeti koliko, a to ovisi o projektu žičare i nekim drugim projektima. Zamislite kakvi ja bitku vodim – najbogatiji Hrvat, davor Lukšić, ubire karte za žičaru, što smo mu Grad i ja omogućili, a Grad nema direktne koristi od toga. Zbog toga je nužno da sjednemo za stol i dogovorimo buduću suradnju – rekao je Vlahušić.

Vlahušić je na kraju razgovora, govoreći o prometnoj povezanosti Grada, naveo:
– Imamo ideju da avionska karta za Dubrovnik košta 200 kuna pa da postoji i shuttle-avion koji će letjeti samo za Dubrovnik. Ako to Vlada i Croatia Airlines ne žele napraviti, mi smo spremni kupiti vlastiti avion koji će letjeti 5-6 puta na dan. I tada će Dubrovnik biti spojen s ostatkom zemlje – zaključio je Vlahušić.

Pročitajte još

U DNEVNIKU NOVE TV Gordana Buljan Flander dala neopozivu ostavku na mjesto ravnateljice Poliklinike

Dulist

PAVELA NAKON OSVAJANJA HRVATSKE VELIKE NAGRADE SIGURNOSTI Ovo je kruna karijere!

Dulist

DR. SINIŠA CAR NAPUSTIO JE NAJZELENIJI OTOK Mljet je unio mir u moj život

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija