Grad

Vlahušić: Dubrovnik čekaju novi izbori u rujnu

atletika maraton vlahusic

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić rekao je u ponedjeljak u Dubrovniku kako su, prema informacijama s kojima on raspolaže, čelnici dubrovačkog HDZ-a i stranke Dubrovački demokratski sabor odlučili ne podržati prijedlog proračuna za 2015. godinu kako bi ponovno išli na izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće u rujnu ove godine.
Na konferenciji za novinare na temu prijedloga proračuna i aktualne političke situacije u Dubrovniku, Vlahušić je poručio kako DDS i HDZ, koji u dubrovačkom Gradskom vijeću imaju ukupno 12 vijećnika, rade ”cirkus od cijelog grada”.
”Po svemu sudeći i informacijama koje imam iz HDZ-a i DDS-a, kao i informacijama iz Zagreba i Dubrovnika, HDZ i DDS su odlučili kako neće usvojiti proračun i kako žele ići na nove izbore”, rekao je Vlahušić te dodao kako ni jedna ni druga stranka nisu dosada dali amandmane na proračun za 2015. godinu.
Vlahušić je novinarima rekao kako je ”stvarni šef dubrovačkog HDZ-a zapravo predsjednik DDS-a Pero Vićan”, te dodao kako vjeruje da se unutar HDZ-a trenutno traži kandidat koji bi mogao stati protiv Vlahušića na novim izvanrednim izborima.
Na novinarski upit o tome zašto se spominju novi izbori ako se većinskih trinaest ruku potpore na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća za proračun može osigurati u suradnji s listom ‘Zajedno za grad’, Vlahušić je odgovorio kako nije siguran u njihovu potporu.
”Oni su rekli kako bi voljeli vidjeti proračun pa će onda možda imati još nešto za dodati. To znači da nema njihovih ruku potpore”, odgovorio je Vlahušić te dodao kako nije siguran u ništa osim da se ”elementi ludosti valjaju cestom na koje on mora reagirati”.
Naglasio je i kako će prijedlog proračuna za 2015. godinu biti kod njega na stolu za 15- ak dana, a kako takav prijedlog u najboljem slučaju može biti usvojen za mjesec dana. Kao glavne razlike u odnosu na prošlogodišnji prijedlog proračuna za ovu godinu, Vlahušić je izdvojio izostanak kreditnih zaduženja, u prvom redu za javnu garažu na Ilijinoj glavici. Prijedlog proračun iznosit će tako nešto više od 396 milijuna kuna.
Inače, u dubrovačkom gradskom vijeću sjedi deset vijećnika koalicije HNS-SDP-HSU, osam vijećnika koalicije HDZ-HSP AS-HSLS-HSS-BUZ-HDS-a, četiri vijećnika DDS-a, te tri vijećnika liste Zajedno za grad.

Pročitajte još

NEUREDNA I ZAPUŠTENA ŠIPANSKA LUKA Može li to bolje?

Dulist

STANOVNICI U ZIDINAMA LUDE ZBOG ŽOHARA Sanitat: Dezinsekcija je provedena prošli tjedan

Dulist

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist