Sport

VK Neptun na Prvenstvu Hrvatske u ergometrima

VK Neptun na Prvenstvu Hrvatske u ergometrima

Veslači VK Neptuna nastupit će ovog vikenda u Rijeci na Prvenstvu Hrvatske u ergometrima – veslačkim simulatorima na 2000 metara.

Naime, s obzirom da se u ovo doba godine još uvijek ne odvijaju veslačke regate, Hrvatski veslački savez je odlučio organizirati prvenstvo na veslačkim simulatorima – ergometrima, na kojem će nastupiti oko 200 veslačica i veslača svih starosnih kategorija, pa tako i braća Sinković, Damir Martin i mnoga druga imena hrvatskog veslanja.

Neptunaši putuju sa jedanaest veslača koji će nastupiti u tri kategorije, Juniori B, Juniori A i Seniori.
Na povratku iz Rijeke, čak četiri veslača VK Neptuna ostaju u Skradinu i Vodicama na veslačkim pripremama Hrvatske izborne vrste od 18. do 25. veljače: Pero Kukuljica, Vlaho Đivanović, Lovro Čondrić (sva tri Junior A) te Mato Tikvica (Senior B).

Sve njih je na pripreme pozvao izbornik Darko Mikšić, jer su svojim rezultatima u protekloj sezoni, kao i provedenim testiranjima tokom zime pokazali velik potencijal.

-Za napomenuti je da su trostruki prvaci Republike Hrvatske Pero Kukuljica i Vlaho Đivanović (Juniori A) već bili uvršteni na popis izborne vrste u studenom 2017. godine, a s pozivom Lovru Čondriću i Matu Tikvici broj Neptunaša se popeo na četiri veslača. Velika je to nagrada za uporan rad, trud i ostvarene rezultate našim veslačima, ali i treneru Pavu Bečiću, kao i cijeloj Upravi Neptuna – ističu iz kluba.

Nikad do sad VK Neptun nije imao na popisu četiri reprezentativca za Juniore A i Seniore, a pravi iskorak u radu će se vidjeti s prvim regatama Kupa Dalmacije koje počinju u ožujku, ali i međunarodnim regatama u Munchenu i Bledu na kojima će nastupiti reprezentacija Hrvatske ‘pojačana’ s četiri Neptunaša.

U veslačkom klubu Neptun, osim velikog zadovoljstva ovim rezultatima, ubrzano rade i na prikupljanju financijskih sredstava i sponzortsva za kupnju novog veslačkog broda – dvojca na pariće, marke Filippi – Italia, čija cijena je 15 tisuća eura. U nadi da će se prikupiti potrebna sredstva, Neptunaši sa zadovoljstvom očekuju početak nove veslačke sezone.

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist