Aktualno

VITEŠKA SVEČANOST U DUBROVNIKU Grad je zadnji put bio domaćin prije 20 godina!

Viteška svečanost udruge Bratovština hrvatskih vinskih vitezova održava se u subotu, 28. listopada. Program sadrži veliki broj događanja, a jedan od njih je mimohod do crkve sv. Vlaha koji počinje u 18 sati.

Inače, ovakve svečanosti su se od 2002. do sada održavale 26 puta diljem Hrvatske. Grad Dubrovnik je već bio jednom domaćin prije dvadeset godina.

-Bratovština hrvatskih vinskih vitezova je udruga građana koja u svojem djelovanju promiče kulturu vina, hrvatsku povijest, kulturu i tradiciju, mir među narodima, rušenje predrasuda i promiče moralne i humane vrednote bazirane na temeljima i tradicionalnim vrijednostima kršćanske Europe. Naši članovi kojih ima oko stotinu iz cijele Hrvatske i dijaspore su građani raznih zanimanja i profesija koji baštine tradiciju viteških redova Europe i srednjevjekovnih bratovština Hrvatske. Mimohod gradom u našim uniformama i znakovljemu u pratnji limene glazbe i mažoretkinja je uvijek događaj i atrakcija za građane i turiste – navode iz Bratovštine hrvatskih vinskih vitezova.

Događaj se održava pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika.

Naslovnu fotografiju ustupila Bratovština hrvatskih vinskih vitezova

Pročitajte još

[FOTO] U CRKVI MALE BRAĆE Tradicionalna glazbena zahvala braniteljima

Dulist

Dječje božićne likovne radionice ‘Jaslice u Galeriji’

Dulist

Predsjednik Milanović primio izaslanstvo Zapovjedništva obrane Grada Dubrovnika

Dulist