Aktualno

Vijećnici odlučili: UTD Ragusa i TUP postaju jedno društvo

tup knjiznica radovi frankovic 20

Grad Dubrovnik konačno spaja društva UTD Ragusu i TUP. O tome ovog ponedjeljka odlučuju gradski vijećnici, a kako bi se to i realiziralo potrebno je s Erste bankom sklopiti i aneks ugovora za kredit kojega je UTD Ragusa uzela za kupnju društva TUP:
Vijećnik Andro Vlahušić rekao je kako je pitanje TUP-a pitanje sadržaja.
-Gdje je danas TUP? Ne poštujemo elemente izmijenjenog GUP-a. Tamo smo odlučili smjestiti knjižnicu, štitimo prostore koji nisu vrijedni te onemogućavamo razvoj Gruža – ističe Vlahušić te dodaje kako knjižnica treba biti na Ljetnoj pozornici.
-Prošli tjedan je u Splitu otvoren Tehnološki park na 17 tisuća kvadrata. Otvorena je poduzetnička zona, smart city, s trgovinama, parkinzima, vrtićem… Može li netko poći u Split i pogledati može li se koncept Tehnološkog parka prenijeti na TUP – rekao je te dodao kako se ide ka klasičnom najmu, a tako će vjerojatno biti i u budućnosti jer u TUP-u nema nikakvog novog sadržaja. Rekao je kako bi volio da je TUP zaživio.
Gradonačelnik je rekao kako je UTD Ragusa bila u vlasništvu Vlade RH.
Mi smo donijeli odluku da ćemo je kupiti – rekao je te se prisjetio Jadrana Barača koji je činio sve da se to društvo ne kupi.
-Nakon toga su uslijedile dvije strateške kupnje, prva većinskog paketa Luke Dubrovnik koja je omogućila da dignemo kredit i kupimo TUP. Novo društvo UTD Ragusa d.d. ojačano sa svime što je ima TUP je stabilno financijsko društvo, uredno vraća kredit te stječe dobit – rekao je gradonačelnik te dodao kako se stekao i vrijedan prostoru u Komolcu kojega tek treba isplanirati. TUP je novi centar Gruža i kulturnih sadržaja grada.
-U TUP-u se rađa knjižnica, tamo je Obiteljski centar, Aster, Kolarini, Centar za mlade… Plus brojni drugi gospodarski subjekti koji tamo posluju. U budućnosti će tamo biti i mali filmski studio za reklame i važne produkcije za komercijalnu iskoristivost prostora. TUP je dobio novi sadržaj – objasnio je.
Najavio je i izmjene GUP-a za sam TUP.
Vijećnica Anita Bonačić Obradović pitala je što je s azbestnim pločama i hoće li se za njihovo uklanjanje iskoristiti europskim sredstvima. Direktorica Nikolina Farčić rekla je kako se parcijalno ti problemi rješavaju te da je bivša uprava propustila to napraviti.
Vijećnica Petra Marčinko rekla je kako ima života u TUP-u te da su sve aktivnosti dostupne na internetu.
-Pozdravljamo razloge povećanja učinkovitosti. Koji će se proces objediniti u spajanju. Možemo li govoriti o uštedama i predviđa li se smanjenje broja zaposlenih? – pitala je.
Nikolina Farčić rekla je kako je spajanje propisano i ugovorom o kreditu te istaknula kako se neće smanjivati broj zaposlenih jer UTD Ragusa nema zaposlenih.

Pročitajte još

Franković: Neću im dozvoliti silovanje lika i djela Iva Dulčića, povlačim točku!

Andrea Falkoni Račić

UKIDA SE ODJEL ZA TURIZAM, GOSPODARSTVO I MORE ‘Vićan ostaje bez pročelnice!’

Andrea Falkoni Račić

Ovotjedna događanja u Centru za djecu, mlade i obitelj Dubrovnik

Dulist