AktualnoGrad

[VIDEO] INCIDENT NA PILAMA Grad: ‘Pojedincima je važniji prihod od poštivanja reda’

cabrio bus pile stupic naslovna

Podizni pneumatski stupići danas su izazvali kaos na Pilama. Već smo pisali da se cabrio autobus nasadio na stupić jer je navodno njegov vozač ignorirao djelatnika Sanitata koji mu je rekao kako ne može ući u prostor namijenjen na zaustavljanje autobusa koji imaju reguliran pravni status.

S terena smo doznali da autobus navodno ima plaćenu vinjetu, ali ne i naljepnicu za prolaz koju mu treba osigurati Grad Dubrovnik, zbog čega ga je u prolazu pokušao zaustaviti Sanitatov djelatnik.

O samom incidentu oglasili su se i iz Grada.

– Danas, 10. lipnja 2024. u 11:22 sati vozač cabrio autobusa bez prethodno riješenog prava dolaska i zaustavljanja na području platoa Pila, unatoč činjenici da je jasno mogao vidjeti kako se podižu stupići na Pilama, prešao je vozilom preko podiznog pneumatskog stupića na platou. Na taj način pokušao je silom ući na područje ograničenog režima prometovanja čime je oštetio vlastito vozilo, imovinu Grada i doveo u pitanje sigurnost putnika u autobusu – navode iz Grada te podsjećaju da je Grad Dubrovnik prethodno jasno i pravovremeno izvijestio sve korisnike i cjelokupnu javnost o načinima i ograničenjima korištenja platoa Pile.

– Ovaj događaj još jednom pokazuje kako je pojedincima važniji vlastiti prihod od poštivanja reda i pravila te kako pojedinci koji su godinama koristili Pile kao mjesto „bukiranja“ vožnji za cabrio autobuse očigledno na svaki mogući način žele osigurati da to mogu raditi i u budućnosti – nastavljaju u priopćenju te naglašavaju kako je podizni pneumatski stupić  u potpunosti uništen, a druga dva su u punoj funkciji te će sukladno tome prometno i komunalno redarstvo Grada Dubrovnika nastaviti i dalje upravljati na platou Pile.

Na snimci nadzorne kamere možete vidjeti kako je došlo do incidenta.

Pročitajte još

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist

[FOTO] TKO SE GLISIRA I VOZI BEZ DOZVOLE Evo kako nam je bilo s Lučkom kapetanijom u akciji

Maris Guca

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist