Zanimljivosti

[VIDEO] ČETVRTI MANDAT Nikša Jelčić Čile najdugovječniji knez Porporele!

knez porporela 2023

Republika Porporela može mirno spavati. Ustoličenje novog kneza prošlo je mirno, bez vojnog puča i ikakvih iznenađenja. Knezom je ostao Nikša Jelčić Čile kojemu je ovo čak četvrti mandat. Postao je tako s večerašnjom inauguracijom najdugovječniji knez Porporele. Puku se obratio tek kratko ispred Dvora poručivši kako će govor za četvrti mandat iznijeti na Porporeli.

-Drage pučanke i pučani, hvala na četvrtom mandatu. Nisam očekivao, mislio sam da ću imati konkurenciju, ali nažalost nemam – počeo je svoj govor, a pučanke i pučani su vikali ‘Živio knez’.

Potom se osvrnuo na ovogodišnju donaciju Lokrumu.

-Šetajući po neasfaltiranom putu moji izaslanici s predsjednikom Senata Đivom Knegom primijetili su tužnu djecu na boćarskom terenu kako nabijaju kamenčiće, po nekad ponosnom boćarskom igralištu. Zapitali su ih zašto su tužni, a oni su odgovorili zato što se igraju s kamenjima umjesto s boćama – rekao je novi – stari knez te istaknuo kako su zato siromašnoj lokrumskoj djeci odlučili donirati 12 zlatnih boća.

Svoj rekordni mandat posvetio je knezovima koji nisu više s nama, a to su Mladen Beš, Milan Čejović i Miroslav Jelčić Čile. Cijeli govor pogledajte na videu.

Nakon svečane inauguracije i govora kneza uslijedila je tradicionalna zabava uz bogat izbor jela i pića, dobru glazbu, nagradne igre, te lutriju prihod koje ide u humanitarne svrhe.

 

 

Pročitajte još

Prije 14 godina zauvijek nas je napustio heroj Domovinskog rata Aljoša Nikolić

Dulist

Sretan rođendan našem kiparu Josipu Ivanoviću!

Dulist

More u Hrvatskoj postiglo rekordnu temperaturu od 29,7 stupnjeva

Dulist