Grad

Viđen: Traže materi muža! Putica: Ne može bez kriterija! Carević: Najprije obnova!

Viđen: Traže materi muža! Putica: Ne može bez kriterija! Carević: Najprije obnova!

Za komentar plana Zavoda za obnovu i Grada Dubrovnika da na taraci Revelina izgradi ljetnu pozornicu pitali smo troje gradskih vijećnika.

-Na taraci Revelina već 50 godina postoji pozornica, koja je jedna od najljepših otvorenih pozornica za priredbe u Dubrovniku i zaštitni je znak Ljetnih igara. Taj prostor je sam sebi pronašao dobru namjenu pa nema smisla raditi nešto poput ljetne pozornice. Posebno što se u programu spominje ‘akustična školjka na zapadnom dijelu tarace’, što bi značilo da bi orijentacija bila potpuno drukčija nego sad -izjavio je za DuList gradski vijećnik KLGB Srđ je Grad Ivan Viđen, dodavši: To je ‘pos’o bez posla’. Traže materi muža!
Viđen je mišljenja kako bi se 200 tisuća kuna planiranih sredstava za ljetnu pozornicu Revelina trebalo prenamijeniti na značajne projekte, kao što su Orlandov stup ili Plan upravljanja povijesnom jezgrom Dubrovnika.

-Nažalost kasno sam saznala da će Program biti na dnevnom redu Vlade jer kao zastupnica više pratim dnevni red Sabora. Međutim, manja je šteta što se plan odnosi na 2016. godinu koja je već dobro odmakla, a puno važnije će biti reagirati na ono što nas čeka ubuduće – smatra gradska vijećnica i saborska zastupnica HDZ-a Sanja Putica.
-Što se tiče Revelina, kao građani, vijećnici i saborski zastupnici moramo dobiti na uvid konzervatorske smjernice. Treba vidjeti o kojoj namjeni je riječ i kako se do nje uopće došlo. Također, treba vidjeti što se na taraci Revelina uopće misli napraviti. Ne može se raditi bez kriterija, – mišljenja je Putica, koja je dodala kako ne bi voljela da se ‘intervencijama u prostoru’ Revelina ošteti tvrđava.
-Činjenica je da se ovdje radi o daljnjoj komercijalizaciji. Očito je procijenjeno da Revelin može donijeti još financijskih sredstava. U svakom slučaju sa svim je trebalo pričekati dok traje izvid u slučaju Revelin – dodala je Putica.

-Po meni bi trebalo osmisliti model koji bi uvažio i obnovu i korištenje za priredbe, a koje opet ne bi pridonosile šteti. Najprije je potrebno sanirati, a potom bi bilo prostora za sve. Ako su institucije utvrdile postojanje oštećenja, onda treba potaknuti nadležne institucije da to saniraju. Nakon toga može i pozornica, ali na način da ne uzrokuje bilo kakva oštećenja. Ako nećemo čuvati baštinu, gdje ćemo doći? – kazao je na ovu temu gradski vijećnik DUSTRA-e Domagoj Carević.

Pročitajte još

GRAD DUBROVNIK DIO KEKS OBITELJI Platite režije bez naknade preko aplikacije

Dulist

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist