Kultura

VELIKI USPJEH KOLARINA Predstava ‘KARAOKE SHOW’ ide na XV Gumbekove dane!

Predstava Kazališne družine Kolarin KARAOKE SHOW, autora Davora Špišića, u režiji Paola Tišljarića, izabrana je za XV Gumbekove dane – festival kabareta u organizaciji Histriona. Predstava će se odigrati 25. svibnja (srijeda) u 20 sati u Histrionskom domu u Zagrebu.

Ova predstava s glazbenim elementima, premijerno izvedena u veljači 2019. godine u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku, oduševljava publiku uvijek iznova u dubrovačkom kraju kao I na brojnim gostovanjima po Hrvatskoj, pa I u regiji.

Komedija je to o gorko-smiješnim zabunama samoće, o žudnji za ljubavlju i opsesiji da se bude netko drugi ili otputuje u neke bolje svjetove.Prvi put je drama izvedena 2004. i to u zvučnom obliku – u produkciji Dramskog programa Hrvatskog radija. Iste godine dogodilo se i koncertno čitanje „Karaoka“, u produkciji Matice hrvatske Osijek. Zatim su karaoke-antijunaci krenuli na Otok i progovorili engleskim jezikom. Naime, obje reading productions koje su uslijedile, odigrane su u Velikoj Britaniji: 2005. u produkciji West Yorkshire Playhouse u Leedsu te 2013. u Londonu, kao projekt Honey-tongued Theatre Productions. Ovo je prva scenska izvedba „Karaoka“ na hrvatskom jeziku, na jeziku na kojem je drama napisana.

Autor predstave je Davor Špišić, režiju i scenografiju potpisuje Paolo Tišljarić, a kostimografiju Tea Bašić Erceg. U predstavi glume Jelica Čučević, Darija Mikulandra Žanetić I Leo Mrkić te uživo izvode poznate hitove u aranžmanima Giorgia Baranca.

Predstava KARAOKE SHOW je do sada osvojila osam nagrada:

Nagrada za najbolju žensku glavnu ulogu (Jelica Čučević), prosinac 2020. – 60. Festival hrvatskih kazališnih amatera

Nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu (Darija Mikulandra Žanetić), prosinac 2020. – 60. Festival hrvatskih kazališnih amatera

Nagrada za najbolju predstavu u cijelosti, listopad 2021. – 10. Komedija Fest Bjelovar

Nagrada za najbolju žensku ulogu (Jelica Čučević), listopad 2021. – 10. Komedija Fest Bjelovar

Nagrada za najbolju mušku ulogu (Leo Mrkić), listopad 2021. – 10. Komedija Fest Bjelovar

Nagrada za najbolju žensku ulogu (Jelica Čučević), studeni 2021. – 13. Repassage Fest Ub, Srbija

Glumica večeri (Jelica Čučević), studeni 2021. – 13. Repassage Fest Ub, Srbija

Nagrada za najbolji scensko glazbeni nastup, studeni 2021. – 13. Repassage Fest Ub, Srbija

Cijeli raspored I popis ovogodišnjih predstava festivala XV Gumbekovi dani možete pogledati ovdje: https://www.histrion.hr/i/456/festivali/gumbekovi-dani/xv-gumbekovi-dani/predstave/

Pročitajte još

[FOTO] Stradun uživao u koncertu Ines Tričković: ‘Posebno sam sretna kad pjevam u mome Gradu’

Dulist

‘VINA IZ MOG ALBUMA’ IRJE JERKOVIĆ Kad u životu ne bi bilo tuge, ne bismo znali cijeniti radost

Dulist

[FOTO] NOVA KAZALIŠNA SEZONA Tko je sve bio na sinoćnjoj premijeri u teatru?

Dulist