Kultura

VELIKI USPJEH KOLARINA Predstava ‘KARAOKE SHOW’ ide na XV Gumbekove dane!

VELIKI USPJEH KOLARINA Predstava 'KARAOKE SHOW' ide na XV Gumbekove dane!

Predstava Kazališne družine Kolarin KARAOKE SHOW, autora Davora Špišića, u režiji Paola Tišljarića, izabrana je za XV Gumbekove dane – festival kabareta u organizaciji Histriona. Predstava će se odigrati 25. svibnja (srijeda) u 20 sati u Histrionskom domu u Zagrebu.

Ova predstava s glazbenim elementima, premijerno izvedena u veljači 2019. godine u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku, oduševljava publiku uvijek iznova u dubrovačkom kraju kao I na brojnim gostovanjima po Hrvatskoj, pa I u regiji.

Komedija je to o gorko-smiješnim zabunama samoće, o žudnji za ljubavlju i opsesiji da se bude netko drugi ili otputuje u neke bolje svjetove.Prvi put je drama izvedena 2004. i to u zvučnom obliku – u produkciji Dramskog programa Hrvatskog radija. Iste godine dogodilo se i koncertno čitanje „Karaoka“, u produkciji Matice hrvatske Osijek. Zatim su karaoke-antijunaci krenuli na Otok i progovorili engleskim jezikom. Naime, obje reading productions koje su uslijedile, odigrane su u Velikoj Britaniji: 2005. u produkciji West Yorkshire Playhouse u Leedsu te 2013. u Londonu, kao projekt Honey-tongued Theatre Productions. Ovo je prva scenska izvedba „Karaoka“ na hrvatskom jeziku, na jeziku na kojem je drama napisana.

Autor predstave je Davor Špišić, režiju i scenografiju potpisuje Paolo Tišljarić, a kostimografiju Tea Bašić Erceg. U predstavi glume Jelica Čučević, Darija Mikulandra Žanetić I Leo Mrkić te uživo izvode poznate hitove u aranžmanima Giorgia Baranca.

Predstava KARAOKE SHOW je do sada osvojila osam nagrada:

Nagrada za najbolju žensku glavnu ulogu (Jelica Čučević), prosinac 2020. – 60. Festival hrvatskih kazališnih amatera

Nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu (Darija Mikulandra Žanetić), prosinac 2020. – 60. Festival hrvatskih kazališnih amatera

Nagrada za najbolju predstavu u cijelosti, listopad 2021. – 10. Komedija Fest Bjelovar

Nagrada za najbolju žensku ulogu (Jelica Čučević), listopad 2021. – 10. Komedija Fest Bjelovar

Nagrada za najbolju mušku ulogu (Leo Mrkić), listopad 2021. – 10. Komedija Fest Bjelovar

Nagrada za najbolju žensku ulogu (Jelica Čučević), studeni 2021. – 13. Repassage Fest Ub, Srbija

Glumica večeri (Jelica Čučević), studeni 2021. – 13. Repassage Fest Ub, Srbija

Nagrada za najbolji scensko glazbeni nastup, studeni 2021. – 13. Repassage Fest Ub, Srbija

Cijeli raspored I popis ovogodišnjih predstava festivala XV Gumbekovi dani možete pogledati ovdje: https://www.histrion.hr/i/456/festivali/gumbekovi-dani/xv-gumbekovi-dani/predstave/

Pročitajte još

OKRUGLI STOL ‘Neznanje je najveća prepreka za očuvanje povijesnog identiteta’

Dulist

NOVA KNJIGA MARA JOVIĆA ‘Totus tuss’ – filozofski osvrt na vječne teme

Dulist

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist