Sport

VELIKI PERRONE U SUTONU KARIJERE Jug mu je donio životnu sreću, emotivno se zahvalio Hrvatskoj

Felipe Perrone Jug Primorje vaterpolo

Rođen u Brazilu, predstavnik Španjolske, hrvatski zet i bivši Jugaš, veliki Felipe Perrone, jedan on ponajboljih vaterpolista svijeta, naveo je kako razmišlja o kraju karijere.

Uoči jučerašnje napete utakmice Hrvatske i Španjolske u Gružu, koja je završila rezultatom 14:12 za barakude, Perrone je rekao više o budućim planovima. Navodno se, nakon OI u Parizu, planira oprostiti od reprezentativne kapice.

– Ne znam točno doista, ali vjerojatno da. Vjerojatno ću se nakon Pariza oprostiti, barem od reprezentacije. Lagano razmišljam o tomu, ali mislim da jesam blizu igračkog kraja. Zato mi je drago da sam sada tu, u Gružu. Ovo je bazen i grad u kojem sam doživio neke od najboljih trenutaka u životu – naveo je Perrone za Sportske novosti.

Svojedobni Perroneov dolazak na jug Hrvatske te u VK Jug, klubu je donio dodatnu slavu i trofeje, a njemu životnu sreću.

Perrone će uskoro napuniti 38 godina, na prošlogodišnjem SP-u u Fukuoki bio je jedini igrač na cijelom turniru koji je u istom gradu igrao i 22 godine ranije, odnosno 2001. kada je Španjolska osvojila naslov svjetskog prvaka.

Podsjetimo, Felipe Perrone izvorno je iz Rio de Janeira, velik dio života pod španjolskim je stijegom, igrao je za VK Jug, a uz to je i hrvatski zet. Naime, Perroneova supruga, Marija Pecotić je Korčulanka.

– Volio bih stvarno jedno reći i molio bih da to zapišete. Hvala Hrvatskoj! Objasnit ću zašto. Ja sam sportaš, vaterpolist i prije 2-3 mjeseca mi nismo znali hoće li uopće biti europskog prvenstva? Za što se mi uopće spremamo? Je li se trebamo spremati? Što će biti? Puno pitanja, a bez odgovora. A onda se javila Hrvatska i organizirala ovo natjecanje, europsko prvenstvo u mom sportu. Ovo govorim iz srca. Hvala Hrvatska, hvala vašem Savezu, svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovo prvenstvo ipak održi, koji ste nama sportašima dali smisao naših treninga – emotivno se za Sportske novosti izrazio Felipe Perrone.

Pročitajte još

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist