Aktualno

Velika farmaceutska tvrtka prijavila nestašicu poznatog antibiotika

Velika farmaceutska tvrtka prijavila nestašicu poznatog antibiotika

Velika farmaceutska tvrtka Pliva prijavila je Agenciji za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) nestašicu jednog jako poznatog antibiotika.

U pitanju je Sumamed 250 mg u tvrdim kapsulama s djelatnom tvari azitromicin dihidrat kojeg neće biti od 19. veljače do 15. ožujka ove godine iz razloga povezanih s proizvodnjom pojasnili su iz Plive, piše podravski. Sumamed se koristi za liječenje sljedećih infekcija ako se zna ili je vjerojatno da su one izazvane s jednim ili više osjetljivih mikroorganizama.

Koristi se za liječenje infekcije gornjih dišnih putova; upala ždrijela i tonzila, upala sinusa, upala srednjeg uha; infekcije donjih dišnih putova: akutno pogoršanje kroničnog bronhitisa, upala pluća; infekcije kože i potkožnog tkiva: umjereni oblik akni, erythema migrans (prvi stadij lajmske bolesti), erizipel, impetigo i piodermija; spolno prenosive bolesti: nekomplicirana upala mokraćne cijevi/vrata maternice koju je uzrokovala Chlamydia trachomatis; infekcije želuca i dvanaesnika uzrokovane bakterijom Helicobacter pylori, kronična upala prostate uzrokovana Chlamydiom trachomatis itd.

Pročitajte još

[FOTO] Svečana 150 obljetnica Hrvatskog liječničkog zbora

Dulist

Ništa od revizije Dubrovačkih ljetnih igara

Dulist

Ministar Bačić u Dubrovniku otvorio Konferenciju o prostornom planiranju morskog područja RH

Dulist