Kultura

Večeras premijerna izvedba predstave ‘Vidi kako Lokrum pere zube’

vidi kako lokrum pere zube aljosa rebolj

‘Vidi kako Lokrum pere zube’ treći je premijerni naslov sezone koji možete pogledati večeras na Velikoj sceni Kazališta Marina Držića u 20 sati. Predstava je nastala u suradnji s Dubrovačkim ljetnim igrama prema romanu Ivane Lovrić Jović, koju je režirao Paolo Tišljarić te dramatizirala Marijana Fumić.

Riječ je ujedno i o predstavi koja je za Nagradu Hrvatskog glumišta bila nominirana u trima kategorijama. Za dramatizaciju je bila nominirana Marijana Fumić, za kostimografiju Ana Mikulić te za najbolju sporednu žensku ulogu Mirej Stanić.

‘Svi događaji i likovi u ovoj su predstavi mogli biti izmišljeni, a opet, ona se događa, događa se u glavi glavne protagonistice, u noći u kojoj saznaje da je izgubila oca, između 23 sata i 20 minute i 3 sata i 20 minute, između primitka tragične vijesti i neminovne osviještenosti tragične istine. Pokušali smo se zapitati što se sve događa (ili ne događa) u nečijoj glavi u tim trenutcima. Obuzima li (već) osobu beskrajna tuga ili je (samo) osupnuta činjenicom o gubitku roditelja’ – M. Fumić

Igraju Marija Šegvić (Antica), Sandra Lončarić (Lunette), Mirej Stanić (Anna), Anja Đurinović (Nuša) te Perica Martinović, Nika Lasić, Boris Matić i Bojan Beribaka (Kor).

Repriznu izvedbu u siječnju možete pogledati još ove nedjelje u 20 sati.

Foto Aljoša Rebolj

Pročitajte još

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist

U Art radionici Lazareti predstavit će se plesno-izlagačka izvedba ‘Co-lažiranje’

Dulist

Dubrovačka baština otvara izložbu dubrovačkog kolekcionara Avda Ćimića

Dulist