Aktualno

VATROGASNA VJEŽBA NA LOKRUMU ‘Čuvari i s kopna i s mora uvijek su spremni!’

vatrogasci vjezba lokrum naslovna

‘Max 24’ naziv je vatrogasne vježbe održane na Lokrumu. U njoj su sudjelovali vatrogasci JU Rezervat Lokrum s vatrogascima iz JVP Dubrovnik, a u vježbi evakuacije otoka sudjelovali su djelatnici ostalih odjela RL.
-Kako se radi o specifičnom području s obzirom na konfiguraciju terena, velikom broju posjetitelja koji na otoku borave tijekom dana i klimatskih karakteristika, izuzetno je važna dobra zaštita otoka ali i koordinacija s Javnom vatrogasnom postrojbom kako bi akcija gašenja i spašavanja bila optimalna u svakom smislu, a najviše po pitanju spašavanja ljudi – naglašavaju iz ove javne ustanove.
U današnjoj akciji radila se simulacija požara na više lokacija, prilikom gašenja koristio se brod ‘Orlando’ Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, vatrogasni gumenjak Rezervata Lokrum i brodovi JU Rezervat Lokrum koji su zaduženi za evakuaciju posjetitelja s otoka.
-I ova akcija pokazala je da je dobra koordinacija i suradnja ovih dviju institucija temelj za uspješnu akciju, a da su bez obzira na ekstreme vremenske uvjete i prijetnje naši čuvari i s kopna i mora uvijek spremni – zaključuju iz rezervata Lokrum.

Banner 300x250 DU 1

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist