Aktualno

VATROGASNA VJEŽBA NA LOKRUMU ‘Čuvari i s kopna i s mora uvijek su spremni!’

vatrogasci vjezba lokrum naslovna

‘Max 24’ naziv je vatrogasne vježbe održane na Lokrumu. U njoj su sudjelovali vatrogasci JU Rezervat Lokrum s vatrogascima iz JVP Dubrovnik, a u vježbi evakuacije otoka sudjelovali su djelatnici ostalih odjela RL.
-Kako se radi o specifičnom području s obzirom na konfiguraciju terena, velikom broju posjetitelja koji na otoku borave tijekom dana i klimatskih karakteristika, izuzetno je važna dobra zaštita otoka ali i koordinacija s Javnom vatrogasnom postrojbom kako bi akcija gašenja i spašavanja bila optimalna u svakom smislu, a najviše po pitanju spašavanja ljudi – naglašavaju iz ove javne ustanove.
U današnjoj akciji radila se simulacija požara na više lokacija, prilikom gašenja koristio se brod ‘Orlando’ Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, vatrogasni gumenjak Rezervata Lokrum i brodovi JU Rezervat Lokrum koji su zaduženi za evakuaciju posjetitelja s otoka.
-I ova akcija pokazala je da je dobra koordinacija i suradnja ovih dviju institucija temelj za uspješnu akciju, a da su bez obzira na ekstreme vremenske uvjete i prijetnje naši čuvari i s kopna i mora uvijek spremni – zaključuju iz rezervata Lokrum.

Pročitajte još

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist

DINNER IN THE SKY Nezaboravno iskustvo dolazi u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist