Sport

Vaterpolisti spremni za Grčku i Crnu Goru

vaterpolo reprezentacija 04

Hrvatska vaterpolska reprezentacija spremna je za dvije vrlo važne gostujuće utakmice FINA Svjetske lige.

Nakon odrađenih priprema u australskom Perthu zlatne Barakude najavljuju nove uzbudljive vaterpolo igre koje ih očekuju u narednim mjesecima. Već sutra putuju na prvo ovotjedno gostovanje u Atenu, gdje ih dočekuje vrlo neugodna reprezentacija Grčke.
 
– Pripreme u Australiji iskoristili smo na najbolji mogući način. Vrlo dobar rad i treninzi pomogli su zbližavanju unutar momčadi. Spremni putujemo na dva vrlo zahtjevna gostovanja u Grčku i Crnu Goru. Momčad je spremna i drago nam je da se u nju vratio i Maro Joković. Idemo na obje pobjede i to nam je u ovom trenutku najvažnije – izjavio je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.
 
Na finalni turnir FINA Svjetske lige odlazi najbolje plasirana momčad iz skupine, a Hrvatska očekuje pobjede u ovotjednim gostovanjima. Na put u Grčku odlaze sutra, a u srijedu u 18 sati po lokalnom vremenu igraju protiv domaćina, dok krajem tjedna gostuju u Kotoru kod starog rivala, momčadi Crne Gore.
 
– Reprezentacija je u odličnom stanju. Sedmodnevne pripreme bile su pun pogodak, dobro smo se pripremili za nadolazeće izazove i očekujem pobjede – izjavio je kapetan reprezentacije Josip Pavić uoči odlasku u Atenu, dok je dokapetan Nikša Dobud dodao:
 
– Grčka reprezentacija je pomlađena i na domaćem su terenu vrlo neugodni. Crna Gora je isto tako jako dobra, naročito na domaćem terenu i neće biti lako, no očekujem da možemo pobjediti na obje utakmice – kazao je Dobud.
 
Za Hrvatsku reprezentaciju u nadolazećim susretima igraju Josip Pavić, Luka Lončar, Fran Paškvalin, Pavao Marković, Maro Joković, Ivan Buljubašić, Petar Muslim, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Nikša Dobud, Anđelo Šetka, Paulo Obradović i Marko Bijač.
 
U narednim mjesecima hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju uz turnir FINA Svjetske lige, u lipnju očekuju Mediteranske igre koje će biti posljednje pripreme uoči Svjetskog prvenstva koje se u srpnju igra Barceloni.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Vesela lica na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića

Dulist

JUG U POLUFINALU LEN EUROCUPA Vjekoslav Kobešćak: Utakmica će sigurno biti teška

Dulist

[FOTO] SVEČANA 90. OBLJETNICA Orsan je simbol tradicije, predanosti i ljubavi prema moru

Dulist