Sport

Vaterpolisti protiv Španjolske za ulazak u ‘zonu medalje’

barakude OI pariz 2024 hrvatska protiv amerike 3
Konstantin Kharkov of Croatia celebrates during the water polo men match between team Croatia (white caps) and team United States of America (blue caps) of the Paris 2024 Olympic Games at La Defense Arena in Paris (France), August 05, 2024.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija ove srijede u 14 sati kreće u borbu za proboj u finale olimpijskog turnira. Naši vaterpolisti, naime, igraju četvrtfinale protiv iznimno jakog suparnika, Španjolske. Momčadi koja je prvak Europe, sastava koji nas je pobijedio u siječnju u Zagrebu u finalu kontinentalne smotre. No, s druge strane, i Španjolci znaju kako igraju s prvakom svijeta. Kakav sudar vaterpolskih svjetova! Prvi na kontinentu protiv najboljeg na svijetu. Par dostojan olimpijskog finala, no slijedom okolnosti susreću se već u četvrtfinalu Olimpijskih igara.
– Prethodna utakmica, protiv Amerikanaca je bila zadnja u kojoj se, uvjetno rečeno, moglo kiksati. Sad je pred nama ona u kojoj više popravka nema. Znamo Španjolsku jako dobro, analizirat ćemo ju dodatno. Bit će jako zanimljiva utakmica. Mislim da će u ovoj utakmici pobijediti onaj koji će igrati kolektivnije i s većim žarom. Španjolska je izvanserijska momčad. Bez ‘mrlje’ su odigrali cijelu skupinu, ali nema više gledanja unazad. Što je bilo, bilo je. Dobro i loše. Njima i nama – ističe uoči utakmice Maro Joković.
Suigrač mu Ante Vukičević je pak istaknuo kako su Španjolci došli u Pariz s visokim ambicijama, ali isto vrijedi i za nas.
-Ako ćemo mi odigrati onako kao drugu polovicu protiv Grčke, prvu protiv Italije, zatim i onu protiv Crne Gore, pa sve to spojimo u jednu, mislim da itekako imamo svoje šanse i da se možemo nadati prolasku u polufinale – rekao je.
Loren Fatović je pak siguran da nije ni Španjolcima pretjerano drago što igraju s nama.
-Siguran sam da imamo svoje šanse. Igrali smo s njima dosta puta. Vrhunska su momčad, ali ponavljam, imamo šanse ako budemo u glavi spremni – rekao je Fatović.
– Mi želimo ovdje napraviti ‘nešto’, a zna se i što. Za takvo što bismo ovog suparnika koji nas sada čeka trebali svladati u nekom trenutku. Bilo bi mi draže naravno da je to na kraju. Sad nam se valja junački uzdignuti, pokazati pravo lice, karakter koji imamo i pokazati ono što smo radili, tražili i sanjali svi do jednog – ističe izbornik Ivica Tucak.

Izvor: HVS

Pročitajte još

BRAVO BARAKUDE! Hrvatska izbacila Španjolsku i plasirala se u polufinale Olimpijskih igara

Dulist

[FOTO] Dosad najveća delegacija hrvatskih sportaša vratila se iz Pariza

Dulist

FANTASTIČNA SANDRA BRONČANA! Hrvatska ima petu medalju

Dulist