Politika

[UŽIVO OD 9 SATI] S DuListom pratite sjednicu Gradskog vijeća Grada Dubrovnika

gradsko vijece 9. sjednica 17

Trinaesta sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika održava se ove srijede od devet sati ujutro u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika.

Na dnevnom redu danas je čak 37 točaka, a neke od njih od krucijalne su važnosti sa Dubrovnik i njegove građane. Tako će se pred vijećnicima naći Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Grada Dubrovnika za 2022. godinu kao i Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Dubrovnika za 2022. godinu.

Na dnevnom redu je i ‘Gruški akvatorij te s njim u vezi Izmjena i dopuna PPU-a Grada Dubrovnika i GUP-a Grada Dubrovnik, ali i Prijedlog zaključka o raspisivanju Javnog poziva za iskazivanje interesa za realizaciju projekta izgradnje nogometnog stadiona s trgovačko-zabavnim i kulturnim sadržajima te podzemnim garažama u Lapadu ‘Arena Dubrovnik’.

Pred vijećnicima je i Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na tekst Aneks 1. Ugovora o kreditu broj 5119900277 između društva UTD Ragusa d.d. i ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK d.d., kao i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova na području Grada Dubrovnika.

Pred vijećnicima će se naći teme autobusera, ugostiteljske djelatnosti, dopuštenoj razini buke, Prijedlog  odluke o usvajanju Komunikacijske strategije i komunikacijskog akcijskog plana kao provedbenog akta Strategije razvoja urbanog područja Dubrovnika za financijsko razdoblje od 2021. – 2027. godine.

Vijećnici će raspravljati i o plaćama! Naime devetnaesta točka sjednice GVa- bit će Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o plaći i drugim pravima gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika iz radnog odnosa.

Prijedlog pravilnika o prometovanju ulicom Branitelja Dubrovnika u smjeru kretanja Boninovo – Pile također će biti pred vijećnicima, kao i Prijedlog pravilnika o izmjenama Pravilnika o naknadama za prometovanje prijevoznim sredstvima unutar pješačkih zona na području Grada Dubrovnika.

Raspravljat će se o sufinanciranju nabave udžbenika učenicima srednjih škola s područja Grada Dubrovnika te o izmenama Pravilnika o financiranju obrazovnih materijala učenicima osnovnih škola Grada Dubrovnika.

Jedna od zanimljivih točaka je i Prijedlog zaključka o utvrđivanju članova Upravnog odbora i imenovanju članova Izvršnog odbora u Upravljačkoj komisiji za provođenje Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a ‘Starim gradom Dubrovnikom’.

Sjednicu možete uživo pratiti i na DuListu, a mi ćemo za vas izdvojiti najvažnije trenutke!

 

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist

Što je u imovinskoj kartici prijavila saborska zastupnica Viktorija Knežević?

Dulist