Aktualno

UZ SVJETSKI DAN UČITELJA Objavljen popis 505 najboljih nastavnika, ima li naših među njima?

razred skola ucenik ucionica montovjerna

Odabrano je 505 najboljih nastavnika kojima će se dodijeliti priznanja uz Svjetski dan učitelja. Ministarstvo znanosti i obrazovanja u lipnju je raspisalo javni poziv za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika za 2022./2023, a povjerenstvo je odabralo 505 nastavnika.

Među 505 najboljih nastavnika našli su se nastavnici iz Metkovića, Petar Nikolić i Rosanda Lovrić iz Srednje škole Metković te Svjetlana Bebić i Ljubica Jerković iz Gimnazije Metković. Na popisu najboljih su i Josip Jelčić iz Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen i Ivana Bašić iz Osnovne škole Opuzen. U 505 najboljih nastavnika, nije se našao nitko iz Dubrovnika.

Najbolji nastavnici biraju se već nekoliko godina i nagrađuju se novčanim iznosom od 1327 eura bruto. Kriteriji su propisani pravilnikom iz 2019. Boduju se mentorstvo učenicima na natjecanjima, predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, udrugama i sličnom, stručni članci, nastavni materijali i obrazovni sadržaji, projekti, rad na unaprjeđenju rada škole te rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja, prenosi Index. 

Popis najboljih učitelja, nastavnika i profesora pročitajte OVDJE.

Pročitajte još

Kaos u Zračnoj luci Split, otkazani svi letovi!

Dulist

Pronađeni Česi nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist

UKLJUČEN HELIKOPTER HRZ-A Češki državljani nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist