Kultura

Uz Gudački sastav i čelista Veljaka simfoničari se vraćaju u Dvor

orkestar vid veljak

Nakon duge stanke, puno koncerata na otvorenom, na raznim lokacijama po Gradu, kao i ispred Kneževa dvora, dubrovački simfoničari napokon će održati koncert u jedinstvenom i omiljenom prostoru dubrovačke publike, Kneževu dvoru.
U petak, 26. lipnja s početkom u 21 sat, nastupit će Gudački komorni sastav Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod vodstvom violinistice Đane Kahriman, uz solistički nastup violončelista Vida Veljaka.
Na programu su Holstova Suita sv. Pavla, op. 29; Haydnov koncert za violončelo i orkestar br. 2 u D duru i Serenada za gudače u C duru, op. 48 P. I. Čajkovskog.
Haydnov koncert za violončelo i orkestar br. 2 u D duru, kao da je ponovno čekao Vida Veljaka kako bi ga dubrovačka publika čula. Naime, upravo je ovo, zahtjevno i ujedno djelo koje se ne nalazi često na repertoarima, bio koncert kojim se Veljak prvi put nastupio s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom 2016. godine. Ovaj koncert kao i povratak u Dvor, Đana Kahriman i Vid Veljak nedavno su najavili videom.

Gledalište će biti postavljeno sukladno preporukama, no moli se publika da se sukladno epidemiološkim mjerama, drži razmak i u ostalom vremenu, naime, prije samog ulaska u Knežev dvor, kao i pri napuštanju koncerta.

Pročitajte još

[FOTO] Ansambl LADO oduševio publiku u parku Gradac!

Dulist

75. IGRE Kroz razgovore o Jupi prisjećanje na zlatno doba Dubrovnika i Igara

Dulist

VEČERAS U DVORU Kvartet Arod donosi glazbenu čaroliju

Dulist