Kultura

UZ 90. OBLJETNICU Mješoviti zbor Umjetničke škole pripremio glazbenu poslasticu

mjesoviti zbor usls

Povodom 90 godina djelovanja Umjetničke škole Luke Sorkočevića, Dubrovačke knjižnice Dubrovnik i Umjetnička škola Luke Sorkočevića organiziraju koncert Mješovitog zbora Umjetničke škole Luke Sorkočevića koji će se održati u srijedu, 27. ožujka, u 19 sati u Saloči od zrcala.

Kao gosti zbora u programu sudjeluju Katarina Mrvalj i Ivo Baule na gitarama.

Srednjoškolski mješoviti zbor Umjetničke škole Luke Sorkočevića Dubrovnik broji tridesetak aktivnih članova. Zbor nije jedan od onih kojima je stalo do natjecanja i nagrada, pa natjecateljski duh nije zastupljen koliko je sama ljubav prema glazbi i pjevanju. Zbor nastupa na raznim kulturnim, crkvenim i društvenim događanjima Grada, ali i u inozemstvu. Njegovi članovi vesele se putovanjima, gostovanjima i druženjima jer uz pjesmu nikad nije dosadno. Repertoar sadrži skladbe duhovnog i svjetovnog karaktera kao i kulturnu baštinu Grada.

Voditeljica zbora Maja Marušić rođena je u Dubrovniku. Osnovnu i srednju glazbenu naobrazbu stječe u glazbenoj školi Luke Sorkočevića u Dubrovniku. Maturirala je violinu 1985. godine u klasi prof. Žarka Grega te teorijski odjel. 1989. godine diplomirala je na teorijskom odjelu Muzičke akademije u Sarajevu. Profesorica je teorijskih predmeta i voditeljica Mješovitog zbora u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića. Od 1996. do 2017.godine vodila je dječji zbor ‘Anđeli’ – Umjetničke škole LukeSorkočevića Dubrovnik s kojim je 2001.godine osvojila Zlatnu plaketu na 44. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu.Osnivačica je i voditeljica: Djevojačkog zbora ‘Amorette’ (2008. – 2016.); Ženskog zbora ‘Divone’ (2016. – 2018.). Bila je umjetnička voditeljica ženske klape ‘Fortuna’ (2002. – 2012.), te muške klape ‘Ragusavecchia’ (2008. – 2010). Stalni je i aktivni član Dubrovačkog komornog zbora od 1994. godine.Za potrebe programa Dubrovačkih ljetnih igara, umjetnička je voditeljica ‘Festivalskog zbora’ – u predstavama ‘Michelangelo’ i ‘Kafetarija’. Od 2018. godine voditeljica je Katedralnog zbora Dubrovnik.

Pročitajte još

Otvorena izložba dubrovačkih umjetnika “Slatki i grki Vojnovićev fundus”

Dulist

MILJENICI PUBLIKE VEČERAS U DVORU Ansambl Antiphonus i gitarist Petrit Çeku

Dulist

[FOTOGALERIJA] Ovacije za Hamleta u Parku Gradac

Dulist